11/08/16 21:10
(http://www.kulinarno-joana.com/)

Майсторски клас за френски макарони на Gastronomix 2016

660x430_3

Френският макарон – това уникално сладкарско бижу, в което може да усетим хрупкава и дъвчаща текстури, многообразие от вкусове и цветови нюанси, е темата, която ще представя на най-новия кулинарен форум Gastronomix. Когато с Димо Димов обсъждахме вариантите за тема на моя майсторски клас, и двамата бяхме единодушни, че това трябва да бъде темата за френския макарон.

Първо, защото това е тема, която изучавах дългогодишно със събиране на информация, изпробване на различни рецепти, използване на различни видове бадемово брашно, с импровизации, с водене на кулинарни курсове и обратната връзка от моите читатели и курсисти.

Второ, защото това е петифура с история, която започва още през Средновековието, а аз обожавам храни и рецепти с история, защото всяка кулинарна история ни води към други истории, кулинарни техники и практики, вдъхновение.

Френски макарони с шамфъстък и карамелизиран бял шоколад със сладко от смокини

На майсторския клас ще разкажа историята на френския макарон. Защо е френски? Защо е макарон? Кой го популяризира и развива? Кои фактори влияят за сполучливи макаронени черупки, къде трябва да внимаваме, когато ги приготвяме? Какви вариации имаме за съчетаване на вкусове и текстури, как да се съхранява макаронът. Освен лекция с презентация, ще направя и демонстрация на приготвянето му.

Френски макарони

По време на майсторският клас, всички участници ще могат да опитат вариации на френски макарон и разбира се да се включат с въпроси по техниките на приготвянето и приложението му.

Ако това ти се струва интересно и би искал да научиш повече, заповядай на Gastronomix!

Кога?

От 9 до 11 ноември. На 11 ноември, петък, от 14 до 15 часа ще бъде моят майсторски клас.

Къде?

Интер Експо Център, бул. Цариградско шосе 147, София.

Как да присъствам на майсторските класове на Gastronomix?

Билети могат да се закупят онлайн за всеки един от трите дни на събитието или пакет за трите дни.

Повече за Gastronomix.

Gastronomix е нов кулинарен форум, ориентиран за професионални готвачи. Провежда се в рамките на СИХРЕ (Световно изложение за хотелско, ресторантско, кетъринг и спа оборудване), заедно с международните специализирани изложби Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното и Интерфуд & дринк. Форумът Gastronomix включва лекции-презентации на световни шеф готвачи като Йонас Лундгрен от Швеция, Ян Сминк от Холандия и български топ-готвачи и сладкари като Димо Димов, Милен Панев, Алекс Иванчев, Борислав Екзархов и Ради Стамболов. За мен е чест да се наредя до тези имена. Цялата програма може да видиш на страницата на събитието във фейсбук.

Кулинарно - в кухнята с Йоана

Майсторски клас за френски макарони на Gastronomix 2016 е публикация на от блога Кулинарно — в кухнята с Йоана

Публикувана на 11/08/16 21:10 http://feedproxy.google.com/~r/kulinarno-joana/feed/~3/-DzosPJVEGc/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване