12/01/16 08:23
(http://ivo.bg/)

Москва отрежда на България ролята на клин в ЕС

Участник в международна конференция в Лондон разказа пред ivo.bg многозначителен епизод от форума, който ( по подразбиране) има отношение към България като най-слабото място на ЕС и НАТО, набелязано от Москва за нейните деструктивни цели.

На конференцията FX Week Europe in London на 30 ноември по време на дискусия по валутни рискове в пазарите на развивщите се страни базираният в Москва представител на руската ВТБ

Tim McCarthy, Head of International Investment Management, Co-Chief Investment Officer, VTB Capital Investment Group – във връзка с усилията на Русия да разедини ЕС и извади някои страни от съюза, каза:

“It takes only one EU member state to Vote at the next meeting in March for dropping the sanctions against Russia for this to happen” :

Ще бъде достатъчно само една страна от ЕС да гласува на следващата среща ( на върха на ЕС) през март 2017 г. за свалянето на  санкциите срещу Русия, за да се случи това.

Тактиката на Кремъл в рамките на нейната стратегия да раздели Европа и да я завладее след това страна по страна ( метод, който Москва прилага отдавна чрез принципа си да извива ръце в двустранни преговори), е една отделна “овца” да бъде отделена и превърната в троянски кон в московската тази хибридна атака.

Това е тактиката на глутницата хищници, които преследват и отделят най-слабите и болните индивиди от стадото бозайници ( да ме прощават за аналогията “тревопасните” у нас и в ЕС изобщо).

Путин не успя с опита за преврат в Черна гора и Сърбия, но постигна в България изборен успех.

България, за разлика от споменатите други две балкански мишени , е член на НАТО и ЕС. В този смисъл напъните на Русия в Черна гора и Сърбия изглеждат направо като заблуждаваща маневра. Приличат на лъжлив десант- на фоейрверк за отвличане на вниманието от реално ставащото в България.

Не, изобщо не сме малки и незначителни. Можем да се окажем големи и значителни, ако допуснем да сме онази “една страна от ЕС”, за която намеква британският служител на ВТБ, известна като “банката на Путин”.

 

Снимка от конференцията в Лондон: Тим Маккарти в средата

image1-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване