12/14/16 13:49
(http://ivo.bg/)

Постоянството на непостоянния член България

След гафа с номинирането на Бокова за Генерален секретар на ООН – при това с аргумента за необходимостта от приемственост на взетото вече веднъж решение за това от предишния одиозен кабинет на Орешарски- и след нелепото решение тази грешка да бъде надградена с нова чрез отчаяния ход счупеното да бъде залепено в последния момент с универсалното лепило марка “Кристалина”, изглеждаше така, сякаш нищо повече не може да се направи за дискредитирането на и без това уязвимите за руските хибридни атаки прозападни сегменти от властта у нас.

Разказаната от остриетата на проруската пропаганда версия за изтеглянето на България като кандидат за непостоянен член на Съвета за сигурност на ООН парадоксално доказва отново, че споменатите по-горе гафове всъщност са закономерност, а редките изблици на адекватност , например чрез опити на Даниел Митов да компенсира с лични изяви реверансите на премиера Борисов към Русия, са били по-скоро изключение.

Според хибридната атака на петата колона на Москва у нас причината за отдръпването на България от членство в придатъка на Съвета за сигурност като непостоянен член, била сделка с Полша заради нейна подкрепа за Кристалина Георгиева.

Външният министър Даниел Митов обаче ( уви, догонващо след разразилия се скандал), разкри нещо съвсем друго, което  представя Ирина Бокова в цялата й “светлина”. Жалкото е само, че трябваше да бъде притиснат, за да прозре под натиск, че “прекален дипломат и богу не е драг”.

“Когато правителството “Орешарски” номинира г-жа Бокова за кандидат за генерален секретар на ООН, тогава самата г-жа Бокова тръгна да си прави кампания и да събира подкрепа. Още през ноември 2014 г. тя се беше срещала с полския външен министър по това време и от този разговор беше станало ясно, че Полша е готова да подкрепи нейната кандидатура за генерален секретар на ООН срещу размяна за подкрепа от България за Полша за непостоянен член на Съвета за сигурност на ООН”, контрира днес Митов  пред БНР.

От думите му излиза, че тъкмо любимката на Москва и нейната пета колона у нас Бокова е договорил “заменката” с Полша в своя полза и в ущърб на България, над чиито интерес тя е поставила собствената си предизборна кампания.

Друг е въпросът, защо трябваше да се стигне до това Митов да бъде вкаран отново в обяснителен режим.  Борисов, истинският господар на решенията в България , включително за потвърдената номинация на Бокова, хитроумно се крие зад трагедия в Хитрино и за пореден път оставя Митов да се пържи на хибридния огън, който се разгаря тъкмо заради бензина на пасивното съучастие, наливан в него от главния пожарникар на републиката.

Ако забелязвате, разлаяните кучета от кервана на петата колона имат забрана да ръмжат срещу Борисов. Насъскани са са срещу един министър, който по изключение си позволяваше да отговаря на някои от най-скандалните руски нададки срещу България. Същото се случи и чрез атаката срещу военния министър Ненчев, обвинен от българската (!) прокуратура, че е ощетил интереса на една руска оръжейна компания.

Лично началникът на лаещите Решетников им скърцна със зъби, заявявайки, че ГЕРБ е по-близък до сърцето на Кремъл от БСП. Джавкащите, при вида на задаващия се кокал на властта, хукнаха да (му) се доказват с присъщото им настървение.

Очевидно Решетников създаде не случайно тази стимулираща боричкането интрига, която има своите основания и дава резултати. На фона на досегашните изборни провали на БСП партията на Борисов наистина се наложи като по ефективен играч на страна на руския интерес в България, разцъфнал именно по време на гербаджийското управление. Отвързаните конкурентни на ГЕРБ субекти на битката в полза на руското влияние сега имат хибридната задача хем да спечелят властта, хем пък да не навредят прекалено на своя Бойко. За целта на кучетата подхвърлят “американско месо”, за каквото минава външният министър според етикета с безкраен срок на гадност, който му е лепнат от господарите на кучкарника.

В крайна сметка България, управлявана постоянно от непостоянни популисти, се доказва все по-последователно като един много, много непостоянен член ( на НАТО и ЕС), поради което можем да очакваме нашите сюзници да реагират при произнасяне на името на нашата страна с “ ОО-НЕЕ”…a

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване