Thalloderma Shop
01/06/17 20:42
(http://ivo.bg/)

Погребалната русофилска пропаганда у нас продължава да погребва десет пъти повече руснаци със задна дата

Покрай предположенията за състава на екипа на бъдещия президент Румен Радев, сред които най-сигурното назначение на най-влиятелния пост в институцията ( началник на кабинета на президента) единодушно се сочи журналистът- професионален русофил Иво Христов, попаднах на данни за също така русолюбивата дейност на съпругата му Галя Горанова.

Във връзка с нейните изяви в сайта “ Руски дневник” разбрах, че е жива и продължава да бъде употребявана за проруски цели лъжата за “стотици хиляди” загинали за България руснаци, която до неотдавна беше изписана на табела пред катедралата “Ал. Невски” в София, но тихомълком беше премахната в пристъп на някакво засрамване от десетократното преувеличение спрямо реалността.

Воюващият срещу България хибридно в интерес на Кремъл сайт “Руски дневник” ни информира на 12 декември 2016 г. добросъвестно ( т.е. безкритично) за това как лъже плевенският кмет Георг Спартански- досущ като президентът Първанов, уж историк по образование. Той също обичаше да умножава от десет жертвите на руснаците в тяхната война с Турция, мотивирана от имперските амбиции за доближаване до Проливите, но рекламирана от руските слуги у нас като “свободителна”  ( каквато тя се оказва накрая заради факта, че българите наистина се освобождават, като въстават през 1885 г. чрез Съединението и срещу руския гнет след това, създавайки своя държава въпреки волята на Петербург). http://bg.rbth.com/rusiya_i_blgariya/2016/12/12/pleven-otbelyaza-139-godini-ot-osvobozhdenieto-na-grada-ot-tursko-robstvo_655611

Истината е известна на желаещите да я узнаят.

“ От руската армия са загинали 11 905 души, сред които руснаци, украинци, белоруси и финландци. Българските опълченци, дали живота си за свободата на родината, са 3456 души. В боевете са загинали и 1350 румънци, както и 2400 сърби и черногорци. Защо в продължение на десетилетия в българската история се говореше за стотици хиляди жертви – това не е ясно. Но е ясно, че верните данни са били известни още през XIX век.”http://ivo.bg/2015/03/23/жертвите-на-русия-в-българия-през-19-в-са-11/

За загинали българи като пропорция спрямо жертвите огромната Русия ( само на Шипка, където българските герои спасяват Русия от сигурен разгром край Плевен ) в горното позорно лъготене не се  казва нищо.

Ето данните от руските военномедицински архиви. https://docarchive.wordpress.com/2016/03/23/загуби-на-русия-във-войната-1877-78/

Русофилстващите путинофили у нас обаче са “неизтребими” в тяхната кампания по продължаващата с десетилетия погребална пропаганда. Нейната зядача е да  погребе самочувствието ни на народ, заслужил мъченически свободата си чрез Априлското въстание ( довело до международната намеса и до наистина 200 000 жертви сред българите през следващите 2 години), за да ни кара да се чувстваме вечно благодарни за опита на Русия да ни превърне в поредния поробен от нея народ под претекст, че ни освобождава от други евразийци.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване