Thalloderma Shop
01/25/17 10:54
(http://ivo.bg/)

Герджиков обеща приемственост ( на модела КОЙ след модела РАДЕВ и модела ЦАР)

Бившият монархически фаворит за шеф на Народното събрание Огнян Герджиков, който сега е предпочетен от издигнатия от БСП президент Румен да реанимира монархо-социализма чрез завръщане на съответните кадри в служебното правителство, обеща днес в първото си публично изявление в новото си качество да осъществи приемственост. В такива случаи се добавя обикновено “каквото и да значи това”.

Наистина, какво значи това?

Убеден съм, че Герджиков, за когото веднага изригнаха комплименти от устата представителни за приемствеността на модела КОЙ публични говорители, е искрен. Както искрено се надпреварват да го хвалят фактори, като Стоян Денчев, шефът на люпилнята на кадри за модела КОЙ, какъвто е библиотекарския институт. Или като отявлени пропагандатори на модела ПУТИН, като политологът Иво Христов по БНТ днес. Същият нарече “клевети” твърденията, че президентът Радев ще вкара във властта ( поне “приближени”) до БСП кадри. Часове по-късно дойде новината, че за вицепремиер ( и партийна патерица) на Герджиков е определена бившата депутатка от БСП и дългогодишен секретар на БСП по международните въпроси Деница Златева. http://frognews.bg/news_127545/A-na-bas-che-finansoviiat-Kiril-Ananiev-e-chovek-na-Peevski/

С нотки на фалшиво ( понеже знаят истината) прискърбие червените политолози коментираха тази сутрин по телевизиите, че привържениците на БСП щели да бъдат “малко неприятно изненадани” от липсата на социалистически назначения в служебния кабинет, но пък било ясно ( уви?), че се потвърждавала проевропейската и проатлантическата заявка за политика, каквато многократно направил Румен Радев. И как? Ами чрез заявеното намерение министър на отбраната да стане бивше военно аташе във Вашингтон. Неговото основно качество за пред публиката, поне засега, обаче, е пълната му неизвестност. С което се повтарят и неизвестностите около модела РАДЕВ.

Всъщност на министъра на отбраната началник ще е тъкмо далеч по-опитната от совалките до Бюксел и от рабатата си в парламента кадрова звезда на БСП Деница Златева. Нейното монтиране  напълно повтаря модела РАДЕВ: на един титуляр извън средите на БСП му се слага или една Илияна Йотова или подобната й Деница Златева сега на Герджиков. Или както Маргарита Попова на Росен Плевнелиев.

Сред най-често употребяваните похвали за Огнян Герджиков, които се леят от телевизионноете екрани вече, е констатацията, че той бил много “обран” ( да не се бърка с Орбан). Факт. Върти се като обран на политическия бостан и няма нищо против в края на краищата пак да услужи със себе си на статуквото на модела КОЙ, а вече и на модела РАДЕВ, след като беше ключова фигура в модела ЦАР. Добрата новина е, че ще ни оправя не 800, а някъде около 80 дни.

Колкото до емблемата на модела КОЙ в новия служебен кабинет, неговият несъмнен фаворит е също така “обраният” финансист Кирил Ананиев. Само той да беше, щеше да е достатъчно да кажем, че това наистина е кабинет на приемствеността, който си има премиер от лобито на доказаните експерти в политическата борба срещу съдебната реформа. http://frognews.bg/news_127545/A-na-bas-che-finansoviiat-Kiril-Ananiev-e-chovek-na-Peevski/

И една аналогия с близо 25 годишна давност като за финален размисъл с неминуемо продължение.

Заявката на Герджиков за приемственост буквално цитира протежето на Мултигруп ( тогавашния вариант на днешния модел КОЙ ) Любен Беров. И той беше лансиран като експерт, много обран съветник на президента Желев, който през 1992 г. стана премиер на България с обещанието, че продължава управлението на СДС с неговата програма ( макар и с мандата на ДПС и мнозинството на БСП в парламента, постигнато след комплота срещу правителството на Филип Димитров, предизвикал разпада в сините парламентарни редици тогава).

НА СНИМКАТА: Приемствеността между Мултигруп ( с шеф Илия Павлов) и модела КОЙ на успелия млад бизнесмен Пеевски

Резултат с изображение за Любен Беров Мултигруп снимка

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване