Thalloderma Shop
04/06/17 20:03
(http://ivo.bg/)

Срамнението между Тръмп и Румен Радев

В началото беше словото ( в рамките на сравнението на славата на победителите Тръмп и Радев, съвпаднала по време, но и разглеждана като някакъв тандем от коалицията на надяващите се путинофили тук).

Червените, черведналестите, кафенеещите и прочие подобни коментатори от кафенетата, доминиращи на пропагандния фронт у нас, си умираха да сравняват Радев и Тръмп. И двамата били против статуквато, не са били политици и това било най-готиното за предстоящата им политика, но най-важното : щели да вдигат санкциите срещу Русия.

Тръмп все по-малко е любимец на началниците на българските рублофили. Пустата американска действителност в политиката го застави да подкара своя победен самолет на заден ход все по-встрани по руския въздушен коридор- все по-далеч от руския припев в предизборните му песньовки.

Да изброявам ли? Тръмп се видя принуден ( очевидно от доказателствата) да разкара от екипа си най-важния си съветник по националната сигурност, бившия си основен помощник в предизборната кампания по въпросите на пиара, а вече и шефа на шефовете в админситрацията, прочул се като крайно бесен от времето, когато се е борил журналистически срещу статуквото на либерализма с изразни средства и пропаганда, изобличени като нацистки ( и прокремълски).

Да видим сега какво се случва с пилотния проект на Кремъл у нас, така успешно осъществен от пилота Радев на крилата на рашизма в България.

Ако не броим Елена Йончева, която беше катапултирана от самолета на Радев в по-важния за БСП парламентарен бомбардировач марка НС 44, няма случай някой да е бил прогонен от обкръжението на Радев, по подобие на онова, което се случва на\ при Тръмп, който се чисти от заподозрените и уличените за връзки с Путин свои най-близки сътрудници като фронтовак от въшки- много са му близки, но му смучат кръвта, все пак.

В ляво, в червения сектор на стадиона и изобщо в русолюбивата коментаторска команда за бързо реагиране по телевизиите ( където тези братушки винаги са добре дошли на правата на господари на ефира – но не в хумористичния смисъл, а напълно сериозно), изчезнаха желаещите да сравняват нашия “натовец” с американския “борец срещу НАТО” Тръмп.

Докато Тръмп все по отчаяно се чисти от проруските бълхи в рижата си аура, плешивеещият наш Румен явно не изпитва такъв дискомфорт. Неговият началник на кабинета Иво Христов би трябвало да е първият отлъчен за проява на путнофилски цинизъм, след като беше изобличен да се подиграва как някакви си българи щели да си “вряскат” заради някакво си нарушение на конституцията ( само и само една антируска партия, като ДОСТ, да бъде препъната в бъдеще), но това нямало да има никакво значение ( за него и за началника му Радев, присъстващ на сценката с изказването на Христов).

Изразът “да подковем бълхата” е отколешна самоирония в Русия, свързана с опитите там да измислят “топлата вода”. У нас, обаче, понеже и самоирония няма, е по-зле: бълхите в пазвата на президента Радев , подковани подобаващо с руски опорни подкови, го налазиха преди да му ги пуснат да му теглят каретата. На което той реагира с израза , че нямало драма , т.е. “бълха го ухапала” по повод разобличението, че се меси противоконституционно в законодателството в духа на съветите, които – изпълзели като въшка на чело – едни постсъветски другари му дават.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/i-nay-nakraya-ofitsialnata-pozitsiya-na-radev-nyama-da-bezdeystvam-kogato-se-zasyaga-suverenitetat-na-balgariya

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване