06/01/17 03:09
(http://ivo.bg/)

Как Путин чете евангелието на Ана Киевска с българските букви

Покрай провокацията на Путин по време на посещението му във Франция, където обяви Ана Киевска за рускиня, в ivo.bg се разви информационна кампания за българските корени на Ана, която е родена в Киев в началото на 11 век. Ето още няколко коментара по темата:

Диан Семов:

Векове наред Френските крале са полагали клетва над българското Борисово евангелие…

АНА КИЕВСКА, внучка на българската княгиня Олга и правнучка на българския цар Симеон Велики, когато заминава за Париж, където тя става жена на френския крал Анри-I, занася там и Борисовото Евангелие, изработено във Велики Преслав.. Когато Престолонаследникът на Франция се разболява от тежка неизлечима болест… то й дава сили да го излекува. Надвесена над евангелието, отправя денонощно молитви и тайно търси и намира богомилски лечител. Престолонаследникът оживява, но никой не смее да спомене за лечителя, а чудото се приписва на Евангелието с тайнствена непозната писменост…

pasted image 0

 

 

 

 

 

В Реймс се строи огромна катедрала, в която векове наред четири династии френски крале полагат клетва при коронясването си… над Борисовото Евангелие…

Днес то е известно като Киевското или Реймското Евангелие…”

Всичките тези факти показват недвусмислено българските следи в европейската история и царските фамилии на Европа и Русия, които „незнайно защо”, се крият и подменят…

ABН:

Евангелието е било царствен подарък, със златни корици, украсено със скъпоценности, за което има достатъчно френски описания на тази царствена книга. По време на Великата Френска Революция Евангелието остава без скъпоценните си корици и е захвърлено в един ъгъл на Реймската Катедрала само като свитък от заешка кожа – пергамент с червени и черни букви. Както е известно, Евангелието написано до 30-тата си страница на Обла Глаголица, а до края – на Кирилица.

Как да си обясним тази чудатост?

Логичното обяснение е: Някой е накарал преписвачите да сменят азбуката. Волни смени на азбуката не са известни в книгите по онова време.

Тази странност може да бъде обяснена единствено с реформата на Княз Борис I, установил в Плиска Кирилицата като заместител на по-старата Глаголица – една азбука, съставена или усъвършенствана от тракиеца с име Етикос родом от града Истрос (до днешна Констанца в Румъния) през 3-4век сл.Хр..

Моля за още едно уточнение по темата за Ана Киевска.

Тя е била високообразован за Средновековието човек.

Владеела е пет (!) езика, което и за днешни дни е много.

Бащиният й Български, майчиният й Шведски, Латински, Гръцки и накрая – Френски.

Родният й Български за Източна Европа е бил като Латинския за Западна Европа – както се казва “Lingua Franca”.

На всеки от тези езици са запазени нейни манускрипти с подписа й с кирилски букви – “Ана Ръйна”, т.е. “Ана Кралица”, както е титлата на старофренски.

Тя има богата кореспонденция с Римския Папа, който е бил възхитен от нейната ерудиция, високи морални качества и християнски добродетели.

Пардон – да не забравя!

Тя е първата коронована особа на Франция, която може да чете и пише въобще! Дотогава са запазени кралски манускрипти, подписвани с кръстче от съответния монарх.

Тя дава на своя син, бъдещия Крал на Франция – Филип-I, едно име, дотогава неизвестно във Франция – името на бащата на Александър Македонски, Филип-II – добре известно в образованите среди.

Tervel:

Безспорни и неопровержими факти за БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА в Киевска Рус:

– В Киевска Рус се налага СТАРОБЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК И КИРИЛИЦАТА

– Първият духовен водач на Киевска Рус е БЪЛГАРИН-МИТРОПОЛИТ МИХАИЛ БЪЛГАРИНА.

– Княз Владимир има двама сина от „ БОЛГАРИНЯ“-БЪЛГАРКА.

– Името на тази жена е спорно, но не е спорно, а напълно категорично е, че е БЪЛГАРКА.

– Синовете са: Борис-Давид и Глеб-Роман украински светци и мъченици, чиято памет се чества на 2 май, а това е деня на успението на „светия цар“ Борис-Михаил.

– Двете имена на първия син и второто на втория идват от БЪЛГАРСКИЯ ЦАРСКИ РОД.

http://euromaidanpress.com/2016/05/22/anna-of-kyiv-the-french-queen-from-kyivan-rus/#arvlbdata

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване