06/08/17 12:37
(http://ivo.bg/)

Има и добри новини- Debati.bg на хоризонта

Нова медия с продемократична насоченост се появи в българското интернет пространство. Събитието беше отбелязано вчера в Народния театър в София, което е представено днес във видеосекцията на сайта. http://debati.bg

Главен редактор на Debati.bg е Микаела Въжарова, дъгогодишен репортер в БТА и бивш заместник-главен редактор на в. “Демокрация”. В нейния екип преобладават млади журналисти, но сред поканените да сътрудничат коментатори е точно обратното ( авторът на тези редове е сред тях ).

Собственик на новата медия е Емил Стоянов.

Повечето присъстващи на откриването гости, сред които бяха президентът Плевнелиев и бившият премиер Филип Димитров, говореха с физиономиите си на познати в публичното пространство личности, че амбицията на новата медия е да използва потенциала на съмишленици от демократичната общност за целите на нейното разграничаване от тенденцията към посредственост и пошлост, която превърна журналистиката у нас в слугиня на посредствените и пошлите вкусове на силните на деня и техните олигархични кръгове.

Такава е теоретичната заявка. Практиката ще покаже как ще бъде осъществена тя.

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: http://www.ekipnews.com/news/bulgaria/obshtestvo/otkrihme_debati_bg_/200034/

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване