Ядрената мафия се уплаши от себе си

http://gikotev.blog.bg/drugi/2017/07/12/iadrenata-mafiia-se-uplashi-ot-sebe-si.1556470

ИС-ТО-РИ-ЧЕС-КО и абсолютно безпрецедентно откровение прави днес родината на ядрената мафия и неин клон №1 в света САЩ. След 70 години на абсолютни кретенизми, че Съветския съюз е откраднал от тях технологията за ядреното оръжие вече си ...

Малка викторина по въпроса за спекулантите с темата за мигрантите

http://ivo.bg/2017/07/12/%d0%bc%d0%b0%d0%bb%d0%ba%d0%b0-%d0%b2%d0%b8%d0%ba%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%be-%d0%b2%d1%8a%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%81%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d1%81%d0%bf%d0%b5%d0%ba%d1%83%d0%bb%d0%b0/

Готови ли сте да участвате в една малка викторина за опресняване на знанията по темата за мигрантите, която така бомбастично разработваха у нас интригантите и “гигантите на мисълта”, докато продуктите на тази кампания не се намърдаха в парламента? Нали си спомняте: най-кресливите спекуланти в измислената от тях борба за нашето спасяване от задаващите се чудовищни заплахи от мигрантите (около 10 милиона, които се очаквало да прегазят България, прогнозира самият премиер Борисов в края на 2015 г.), качиха най-висок рейтинг и сега се упражняват управленски върху нас, разработвайки други демагогски инструменти за навигиране на мекушавите души в бурния океан на властолюбието.

Ще кажа в името на справедливостта, че и моя милост би се провалил с някои от отговорите на въпросите в такава “викторина”. Те се съдържат в актуален доклад на Международната агенция за бежанците, базиран на социологическо проучване на Галъп интернешъл ( истинската агенция, а не нейното българско подобие, основано от едни назначени социолози).

Най-лесен е отговорът на първия въпрос. Коя е най-желаната от мигрантите държава, в която желаят да се заселят? Да, това са САЩ. Така е било от много, много десетилетия и дори идването на власт на едър спекулант по темата за вражеския мигрант, като Доналд Тръмп, не спира ентусиазма им. САЩ си остават най-привлекателното място на света за милионите потенциални желаещи да се преселят в един по-добър свят ( в рамките на своя живот).

От 700 милиона кандидати за преселение ( около три пъти повече от реално мигриралите в периода 2010-2015 г.), заявили това свое намерение в проучвания, извършени от Международната агенция за бежанците, всеки пети се стреми да попадне в САЩ ( Русия май статистиката не я лови като “привлекателно място”, независимо от необятните си територии за заселване).

На второ място по привлекателност е Великобритания ( лошите англосаксонци, според добрите братушки, би трябвало да са най-отблъскващите на света…), а богатата Садитска Арабия очевидно е най-големият магнит за мигриращите мюсюлмани, вклинявайки се по тази причина в първата десетка в класацията по брой на приеманите мигранти преди Франция, Канада и Южна Африка.

Ако не сте чели доклада обаче най-вероятно ще се изумите, че между големите страни-донори на мигранти в света се намират и две европейски държави. Не, тук този път ни няма в “черната класация”. Няма ги и одумваните в това отношение румънци, албанци и прочее европейски парии.

Става дума за Италия и Испания, които са сред 20-те държави, формиращи половината световен мигрантски поток, заедно с 8 държави от Африка.

Другата изненада за облъчените с пропаганда за образа на мигранта е в това, че желаещите да мигрират далеч не са сред най-бедните и отчаяни прослойки от населението в своите страни. Напротив, това са предимно хора с поне средно образование, които се готвят за промяната, изучавайки език и събирайки средства. И-внимание- обикновено са млади мъже, живеещи в градове.

Това последното да ви напомня на обобщенията на нашите злобеещи от телевизионните ви екрани разбирачи, които ви плашеха с външния вид на тълпите млади мъже сред мигрантите, описвани направо като цели батальони прикрити джихадисти, на които много им личало военната закалка, пък и било достатъчно смущаващо, че изобщо са предимно млади мъже? Те идвали тук с цел да ни насилват жените, най-серозно ни облъчваха от телевизионните студиа с пяна на уста всякакви професори и прочее коментатори с образование, повече от средното, внушаващи страх и омраза. Пък се оказа, че тъкмо такъв бил средно статистическият профил на световния мигрант.

Ако тази статия ви беше полезна за повишаване нивото на вашите познания по най-спряганата за 2016 г.  спекулативна политическа тема в България, изчезнала от ефира след изборите през пролетта на 2017-та, изключете си телевизора следващият път, когато видите на екрана озлобените физиономии на добре подбраните лъжци, които изляха тонове човекормазие, за да ви превърнат в лесна жертва в рамките на битката им срещу мултикултурата на свободата на придвижване, представяна като края на света от руската пропаганда и  нейните глашатаи у нас.

Share on Facebook

„Възвишение“ на Милен Русков с унгарски превод от Петър Кръстев

http://azcheta.com/vazvishenie-na-milen-ruskov-s-ungarski-prevod-ot-petar-krastev/

Преводачът и културен антрополог Петър Кръстев ще говори за работата си по унгарския превод на “Възвишение” от Милен Русков в Къщата за литература и превод. Той е на творческа резиденция там, като изданието се очаква да излезе в началото на 2018 г. Срещата с Кръстев ще се проведе на 13 юли от 18:30 ч., а тема на разговора ще бъдат...

Вече няма шанс да доживея да го видя

http://gikotev.blog.bg/drugi/2017/07/12/veche-niama-shans-da-dojiveia-da-go-vidia.1556415

Гарантирано от британският обществен информационен източник №1 - ВВС, който вчера е публикувал новината: Fusion energy pushed back beyond 2050, което на нашенски език ще рече, че "Производството на енергия от термоядрен синтез се от...

10 известни книги, които можете да прочетете за един ден (или по-малко)

http://azcheta.com/10-izvestni-knigi-koito-mozhete-da-prochetete-za-edin-den-ili-po-malko/

“Много обичам да чета, но не ми остава никакво време.” Колко от вас се познаха? Не мисля, че мога да преброя колко пъти съм чувала това изречение от познати и приятели, независимо от възраст, заетост или професия. Но нямам спомен някой някога да ми е казвал, че много обича да пие бира пред Народния театър, но...

Дейв Егърс пред българската публика – писателят, който предсказа бъдещето ни

http://azcheta.com/dejv-egars-pred-balgarskata-publika-pisatelyat-kojto-predskaza-badeshteto-ni/

Американският писател Дейв Егърс, известен у нас с антиутопичния си роман „Кръгът”, гостува в България за представянето на новата си книга на български „Холограма за краля”. Събитието се проведе в Софийската градска художествена галерия и въпреки големината на залата, всички места бяха запълнени. Всички очакваха писателя, който предсказа бъдещето ни. Издателят Манол Пейков („Жанет 45“)...

Трайчо Трайков срещу МОЧА – пробив на политик в назоваването на проблемите с истинските им имена

http://ivo.bg/2017/07/12/%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%b9%d1%87%d0%be-%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%b9%d0%ba%d0%be%d0%b2-%d1%81%d1%80%d0%b5%d1%89%d1%83-%d0%bc%d0%be%d1%87%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b1%d0%b8%d0%b2-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%be/

Трайчо Трайков употреби названието МОЧА ( Монумент на окупационната червена армия). Той  стана първият български политик, който се присъедини с позицията си към гражданите, използващи придобилото популярност название най-голямото позорище за България, което слави робското преклонение пред съветската окупация, стърчащо като забито копие в сърцето на българската държавност. http://clubz.bg/56098-gotovi_sa_vsichko_da_razchistqt_samo_da_ne_se_govori_za_psamocha

С позицията си, изразена в социалните мрежи, в която изразява презрение към управляващите лицемери, заети да демон(с)т(р)ират приоритетно не точно това, което трябва, Трайчо Трайков принуди някои медии да употребят също за първи път названието МОЧА. Нямаше как да го цитират, като го префасонират.

Ето срещу такава “симбиоза” между политик и гражданско общество нямам нищо против- тя създава демократичната “принуда” на съобразяването с неудобните факти от страна на винаги адски “съоразителните” ни медии, чиято сила в подмазвачеството към статуквото е в заобикалянето на неудобните за властта, която се умилква на московската пета колона, теми. Точно нея навира в очите им Трайчо Трайков, който по време на кандидатпрезидентската си кампания миналата година успя да пробие за първи път по ясен и категоричен начин глухата медийна защита по въпроса за руската намеса  в България.

Трайчо Трайков внесе смут сред някои представители на извънпарламентарната опозицията с позицията, че да се демонтира ( приоритетно) точно този паметник пред НДК е малоумно ( перефразирам), докато моя милост каза горе-долу същото, но с акцент не върху малоумието, а върху малодушието. http://ivo.bg/2017/07/05/как-и-защо-властта-се-обяснява-за-демо/ Не е съвсем едно и също, но е близко по своя генезис определение за поведението на властващите комплексари, които налитат на бой на слабия, за да се харесат всъщност на силния и да подсилят аргументите си в опазването на неговия интерес. Падналият ( паметник пред НДК) е наритан, докато силният със своето нагло предизвикателство и съветско-руската защита МОЧА си стърчи необезпокояван и обгрижван както преди.

Определението МОЧА , на което имам честта да съм автор, си проби път в публичността извън интернет на 23 юни 2013 г., когато протестиращите в София срещу арогантността на правителството на Орешарски ( и неговите кукловоди) скандираха за първи път “ долу МОЧА” срещу главния символ на съветския колониализъм в България. Ето, че вече има и политик, който се присъедини към мнението на българските патриоти – истинските, а не “обединените” ( на принципа на рашизоидния “патротизъм”) , които са управляващи в момента у нас.

В този смисъл Трайчо Трайков направи малка на пръв поглед стъпка на политик-първопроходец по утъпканата гражданска пътека към назоваването на проблемите в България с истинските им имена и даде личен пример, че това е възможно да се случи по големи въпроси, като доминирането на съветския Дамоклев меч над дълбоко приспаното с упойката на безразличието и отровата на лъжите българско самосъзнание.

phpdhlw0x

Share on Facebook

‘The Rolling Stones On Air In The Sixties’ показва непознати факти около Rolling Stones през есента

http://azcheta.com/the-rolling-stones-on-air-in-the-sixties-pokazva-nepoznati-fakti-okolo-rolling-stones-prez-esenta/

Нова книга със заглавие ‘The Rolling Stones On Air In The Sixties’ ще излезе на пазара от HarperCollins на 26 септември, съобщава Тангра Мега Рок. Успоредно с това ще се появи и DVD с открити наскоро непубликувани и неизлъчвани видеокадри на Rolling Stones от 60-те. Проектът е по сценарий на музикалния биограф Ричард Хейвърс и започва с писмо на съоснователя на бандата Брайън Джоунс до BBC от...

„Единственият спомен на Флора Банкс“ – роман като целувка на плажа

http://azcheta.com/edinstveniyat-spomen-na-flora-banks-emili-bar/

Флора Банкс е необикновено момиче, което страда от липса на краткотрайна памет, или с други думи – тя има спомени за себе си и семейството си единствено отпреди седем години, а в настоящето помни информация само от един до три часа. Флора е на седемнайсет и пише по ръцете си всичко важно, което не трябва да забрави. Тетрадка...

Страници: 1

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване