07/12/17 15:32
(http://ivo.bg/)

Малка викторина по въпроса за спекулантите с темата за мигрантите

Готови ли сте да участвате в една малка викторина за опресняване на знанията по темата за мигрантите, която така бомбастично разработваха у нас интригантите и “гигантите на мисълта”, докато продуктите на тази кампания не се намърдаха в парламента? Нали си спомняте: най-кресливите спекуланти в измислената от тях борба за нашето спасяване от задаващите се чудовищни заплахи от мигрантите (около 10 милиона, които се очаквало да прегазят България, прогнозира самият премиер Борисов в края на 2015 г.), качиха най-висок рейтинг и сега се упражняват управленски върху нас, разработвайки други демагогски инструменти за навигиране на мекушавите души в бурния океан на властолюбието.

Ще кажа в името на справедливостта, че и моя милост би се провалил с някои от отговорите на въпросите в такава “викторина”. Те се съдържат в актуален доклад на Международната агенция за бежанците, базиран на социологическо проучване на Галъп интернешъл ( истинската агенция, а не нейното българско подобие, основано от едни назначени социолози).

Най-лесен е отговорът на първия въпрос. Коя е най-желаната от мигрантите държава, в която желаят да се заселят? Да, това са САЩ. Така е било от много, много десетилетия и дори идването на власт на едър спекулант по темата за вражеския мигрант, като Доналд Тръмп, не спира ентусиазма им. САЩ си остават най-привлекателното място на света за милионите потенциални желаещи да се преселят в един по-добър свят ( в рамките на своя живот).

От 700 милиона кандидати за преселение ( около три пъти повече от реално мигриралите в периода 2010-2015 г.), заявили това свое намерение в проучвания, извършени от Международната агенция за бежанците, всеки пети се стреми да попадне в САЩ ( Русия май статистиката не я лови като “привлекателно място”, независимо от необятните си територии за заселване).

На второ място по привлекателност е Великобритания ( лошите англосаксонци, според добрите братушки, би трябвало да са най-отблъскващите на света…), а богатата Садитска Арабия очевидно е най-големият магнит за мигриращите мюсюлмани, вклинявайки се по тази причина в първата десетка в класацията по брой на приеманите мигранти преди Франция, Канада и Южна Африка.

Ако не сте чели доклада обаче най-вероятно ще се изумите, че между големите страни-донори на мигранти в света се намират и две европейски държави. Не, тук този път ни няма в “черната класация”. Няма ги и одумваните в това отношение румънци, албанци и прочее европейски парии.

Става дума за Италия и Испания, които са сред 20-те държави, формиращи половината световен мигрантски поток, заедно с 8 държави от Африка.

Другата изненада за облъчените с пропаганда за образа на мигранта е в това, че желаещите да мигрират далеч не са сред най-бедните и отчаяни прослойки от населението в своите страни. Напротив, това са предимно хора с поне средно образование, които се готвят за промяната, изучавайки език и събирайки средства. И-внимание- обикновено са млади мъже, живеещи в градове.

Това последното да ви напомня на обобщенията на нашите злобеещи от телевизионните ви екрани разбирачи, които ви плашеха с външния вид на тълпите млади мъже сред мигрантите, описвани направо като цели батальони прикрити джихадисти, на които много им личало военната закалка, пък и било достатъчно смущаващо, че изобщо са предимно млади мъже? Те идвали тук с цел да ни насилват жените, най-серозно ни облъчваха от телевизионните студиа с пяна на уста всякакви професори и прочее коментатори с образование, повече от средното, внушаващи страх и омраза. Пък се оказа, че тъкмо такъв бил средно статистическият профил на световния мигрант.

Ако тази статия ви беше полезна за повишаване нивото на вашите познания по най-спряганата за 2016 г.  спекулативна политическа тема в България, изчезнала от ефира след изборите през пролетта на 2017-та, изключете си телевизора следващият път, когато видите на екрана озлобените физиономии на добре подбраните лъжци, които изляха тонове човекормазие, за да ви превърнат в лесна жертва в рамките на битката им срещу мултикултурата на свободата на придвижване, представяна като края на света от руската пропаганда и  нейните глашатаи у нас.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване