07/05/10 07:52
(http://e-vestnik.bg/)

Кой ще ни спаси от Петър Василев и тъпите коментари на мачовете?

За 20 дни коментаторите на БНТ от Световното първенство по футбол успяха да опънат нервите на зрителя повече от досадното жужене на вувузелите.

Най-изнервящ е Петър Василев. На пръв поглед уж е нормално – говори, говори цял мач, без твърде много грешки. А това достатъчно ли е да коментира? Василев, както впрочем и колегите му, са напълно сбъркани коментатори. В смисъл, че бъркат радиото с телевизията. Няма нужда един телевизионен коментатор да разказва какво се случва на терена. То и без друго се вижда. Виж, ако беше радио, да казва какво става.

А той, обикновено със закъснение, разказва видимото на терена. За какво е нужно Василев да ми казва кой на кого подал пас? Ами той най-често греши и зрителят вижда преди него кой е получил жълт картон, кой е автор на гола.

Понякога коментаторите на БНТ, дълго след като на екрана е изписан голмайсторът или наказаният с картон, твърдят, че той е друг играч. После без срам се поправят, след като са отнесли 100 псувни от зрителя.

Но Василев е шампион по изнервяне на зрителя - един апломб, една интонация, натъртване на безсмислени фрази. Истински гигантски дразнещ йерихонски вувузел. Петър Василев – вувузелата.

И влудява с цял набор от идиотски фрази като “единоборство”, “протегна крак”, “линейна скорост” и купища шаблони. Ако го питаш дали ще може да обясни какво значи единоборство? Що за глупост.

Другата гадост е, когато натрапчиво коментаторите започнат да обясняват колко единият отбор има надмощие, как мачка другия, колко го превъзхожда, а на терена става точно обратното и в един момент уж по-силният получава гол и започва да губи…

Тогава коментаторът сменя посоката и започва да обяснява как по-слабият се засилил, възползвал се от грешките на другия отбор и т. н. Най-безсрамно обръщат наопаки коментарите си, които иначе нямат нищо общо със случващото се на терена.

Добре че коментаторите на БНТ канеха в кабините си там гости като опитния футболен наблюдател Румен Пайташев, да разкаже нещо повече. Или да чуем нещо смислено от кореспондента на в. “Дневник” Георги Филипов.

С малки изключения като Никола Ибришимов, коментаторите на БНТ са истински досадни петървасилевци, за които има повече основания да ги забранят от вувузелите.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване