07/11/10 15:39
(http://e-vestnik.bg/)

Гръцки депутат попита ЕК за нарушения в България. А българските депутати?

Михаил Тремопулос, гръцки евродепутат от групата на зелените, отправи питания до Европейската комисия (ЕК) за 7 неща, в които България нарушава европейските закони.
Три от тях са за незаконна държавна помощ при заменки на гори около връх Перелик, връх Ком и край устието на река Камчия. Тоест – държавата извършва държавна помощ към някой, който взима тия земи, като на практика му подарява за жълти стотинки нещо, което иначе струва по оценки на депутата много повече (той цитира в питанията български екоорганизации - “Да остане природа в България” и др.). В проекта за Перелик според питането става дума за 100 млн. евро, за заменките край връх Ком  - за 5.5 млн. евро, а край устието на река Камчия - за 138 млн. евро.

Гръцкият “зелен” пита още за замърсяването на въздуха в Стара Загора (заради военния полигон в Змейово), за застрашавене на гражданите в Пловдив и района от сметището в Цалапица, за съдбата на кафявата мечка у нас, за третирането на отпадъците в болниците.

Гъркът (бивш журналист) пита все за неща, в които България се дъни. На пръв поглед изглежда сякаш гъркът злепоставя България? Глупости. Това е изкривено мислене. Оказва се, че точно гъркът защитава България и българите от замълсявания и посегателства срещу природата.

А какво правят българските евродепутати? Европейският парламент не е място, където наши депутати от различни партии трябва да се обединяват, за да уж “защитават” българските интереси. Точно това питане на гръцкия зелен е защита на българските интереси. Не може всеки да си граби земя в България безнаказано с далавери. Щом българските власти си траят, нека един депутат пита ЕК и някой да притисне българската държава. След много приказки срещу заменките, сегашните на власт не развалиха нито една. Само демагогия.

В европарламента, както и в българския парламент, няма нито един зелен. Затова пък има националисти. Има леви, десни и т. н. И всички си траят за замърсявания, за заменки. Едните са били на власт и са ги правили, другите са сега на власт и замазват положението. Това е реалността.
Доживяхме депутат отсъседна държава да ни защитава интересите.
И сигурно ще се намери кой да го наплюе у нас, защото ЕК сега може да наложи санкции на България във връзка с нарушенията.
Нашите политици от целия спектър, които избираме, не пазят природата. Спасението е, че България вече е член на ЕС и някой може да я притиска, за да опази и хората, и природата.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване