08/08/10 21:06
(http://e-vestnik.bg/)

Путин се подигра с глобалното затопляне, а сега какво мисли?

Метеоролозите отчетоха четвърти пореден месец с рекордно високи температури, откак съществуват измервания на планетата.

В Русия - суша и пожари, в Западна Европа - наводнения…
В Гренландия се откъсна леден блок 250 кв. км. Като се придвижи на юг и започне да се чупи на по-малки парчета, може да блокира корабоплаването.

В Исландия избухна вулкан, за който учени твърдят, че е поради топенето на ледовете – те намаляват и не притискат вече достатъчно земната повърхност там, което провокира изригванията. Спрени бяха полети, десетки хиляди хора останала блокирани по летища…

Реколтата от пшеница е катастрофална. Цената й скочи над 250 долара за тон за седмица – най-бързият скок на цената от 50 години насам.

Нямало глобално затопляне?
Мнозина се подиграват с глобалното затопляне. Била измислица на учени, които искали да печелят пари от това. Дали?
Промените в климата са очевидни, някои твърдят, че са циклични и това е временно. Но данните за съдържание на въглерод във въздуха, за замърсяване на атмосферата са обезкуражителни. Трябва ли да се подиграваме с това?

През есента руският премиер Путин се подигра с глобалното затопляне. Той каза на някаква сбирка за подготовката за зимата – ние трябва да се грижим не само за глобалното затопляне, ами и за глобалното захлаждане… Мнозина му се радваха за подигравката. Както е известно Русия отказва да подпише някои от международните мерки за ограничаване на замърсяване на атмосферата с въглеродни съединения. Сега не е ясно дали адептите на Путин се радват при тая суша, пожари и над 1/3 унищожена реколта.

В следващите дни e-vestnik ще пусне статия с няколко неоспорими факта за глобалното затопляне, които няма как да се опровергаят.
Може би пък някой ще си промени мнението…

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване