01/08/11 01:26
(http://e-vestnik.bg/)

Действа ли магия срещу данъци пробват румънските врачки

Асошиейтед прес

Румънската врачка Братара Бузя. Снимка: АП/БТА

За успокоение на световните лидери, които се опитват да въведат болезнени мерки на икономии, е това, че поне не управляват Румъния. Ядосаните врачки използват котешки изпражнения и мъртви кучета, за да направят магия на президента и правителството, които ги заставят да плащат данъци. Под полезрението на данъчните са също гадателките, които би трябвало да предвидят това. А и президентът Траян Бъсеску също е подвластен на вярванията. В страна, където суеверията са приети, президентът и неговите помощници носят лилаво в четвъртък, за да се предпазят от зли духове.

Вещиците от източните и западните региони на Румъния вчера пристигнаха в южните долини край река Дунав, за да заплашат правителството с магии и духове. Лилавият цвят има силна вибрация, той прави носещия го недосегаем и отблъсква атаките на злото, смята езотеричната група Виолетов пламък. Врачките се събраха край река Дунав вчера с намерение да прокълнат правителството и да хвърлят в реката мандрагора, за да го застигне злото.

Този закон е глупав. Какво трябва да се облага, когато ние почти нищо не печелим, заяви по телефона врачката Алисия. Тя се идентифицира с едно име, както е обичайно сред вещиците. Законодателите не гледат себе си и това колко получават, те крадат и идват при нас да ни карат да правим магии на техните врагове, казва Алисия.

Данъкът върху врачките влезе в сила в събота като част от кампанията на правителството да се справи с укриването на данъци в страна, която е в рецесия. Като всеки самоосигуряващ се човек, те ще плащат 16 процента данък върху приходите си и ще правят вноски в здравната и пенсионната система. И това не се отнася само за врачките. Астролози, камериери и инструктори по шофиране сега се смятат от закона като практикуващи реални професии, което ги затруднява в укриването на данъци. Някои посочват, че законът ще бъде трудно приложим, тъй като плащанията се правят в брой и са относително ниски - по 20 -30 леи на консултация (7-10 долара).

Магията в Румъния не е маловажен въпрос. Датиращите от векове суеверия са живи и са толерирани дори от Православната църква, към която принадлежат четири пети от румънците. През 2009 г. загубилият президентските избори в Румъния Мирча Джоана и неговата съпруга твърдяха, че са били подложени на атаки от негативна енергия от сътрудници на Бъсеску в решаващ дебат, в който той се представи зле.

Сътрудникът на Джоана Виорел Хребенчук твърдеше, че има заговор на Виолетов пламък по време на кампанията. Той каза, че Бъсеску и други помощници са се облекли в лилаво в четвъртък, за да увеличат шанса му за победа. Те продължават да носят лилави дрехи във важни дни. Преди това бившият комунистически диктатор Николае Чаушеску и неговата съпруга Елевна имаха своя персонална врачка.

Известната врачка Братара Бузя, на 63 години, която бе хвърлена в затвора през 1977 г. за магьосничество по време на репресивния комунистически режим на Чаушеску, също е бясна на новия закон. Седнала с кръстосани крака в своята вила в крайезерния курорт Могошоая, северно от Букурещ, тя заяви в сряда, че планира да направи магия като използва особено ефективна смес от котешки изпражнения, мъртво куче и хор от вещици.

Вредим на тези, които нанасят вреди на нас, каза тя. Те искат да изведат страната от кризата като ни използват. Трябва те да ни изведат от кризата, защото те ни въвлякоха в нея, казва тя. Моите проклятия винаги дават резултат, обяснява врачката с прегракнал глас, обкръжена от илачи, талисмани, светена вода и керамични грънци.

Но не всички вещици заплащват с огън и сяра. Този закон е много добър, казва Михаела Минча. Това означава, че ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване