02/16/11 16:36
(http://www.klassa.bg/)

При заплата 150 000 лири годишно - без квоти за имигранти

Работниците от страни, които не са членки на ЕС и печелят повече от 150 000 лири годишно (близо 350 000 лева), ще бъдат изключени от имигрантските квоти, съобщи Би Би Си. „Специални предимства“ за работа във Великобритания ще бъдат дадени на учени от различни сфери, за да се запълни недостигът от професионалисти. Министърът на имиграцията Деймиън Грийн каза, че Великобритания трябва да „привлича най-умните и най-добрите“, които ще допринесат за икономическото възстановяване на страната. На учени от определени сфери ще бъде дадено предимство, например на химици, биохимици, физици, геолози и мениджъри по проучване и развитие, заяви Грийн.
Правителството иска да намали броя на имигрантите от държави, които не са членки на ЕС, от близо 200 000 души на „десетки хиляди“ до 2015 г. Грийн каза, че новите правила ще важат само за новопристигащи, а не за вече живеещите във Великобритания и че кандидатите трябва да имат чисто криминално досие.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване