02/17/11 18:08
(http://www.klassa.bg/)

Предлагат максимални улеснения за гостите

Вече се разработват нови техники, които да улеснят максимално туристите и ще променят пазара. Google разработва модули, чрез които като направите снимка на забележителност веднага да ви излиза най-познатото за нея. Освен това с други методи „conversation mob” ще може пък веднага да се преведе поръчката ви например в ресторанта гласово от български на немски например. Успешно в Европа и САЩ работят сайтове, които предлагат групово пътуване на непознати до една дестинация или възможност да дадете свободното си кресло за нощувка, съобщи Ивелина Ненова от nasam-natam.com. Т.нар. couchserve-и са 2,8 млн., докато в booking. сom има по-малко от 1 млн. обекта.
Ранните записвания започват с 20-30% намаление на „Ваканция и СПА Експо“, показва проучване на „Класа“. Някои от офертите още се подготвят, но вече хората могат да планират своето пътуване не само за празниците, но и за лятото. Много голям е традиционно интересът към Турция и Гърция. Цените в Турция например са скочили заради увеличаване на данъка за някои хранителни и спиртни напитки, което оскъпява и „all inclusive”, обясниха агенции. Почти наравно с тях се конкурират и българските курорти.
Много от агенциите предлагат намаления за по-възрастни туристи - над 55 години. Предлагат се преференциални цени до Коста дел Сол (429 евро), остров Крит (419 евро), Палма де Майорка (449 евро), Дубровник (409 евро). Може от промоцията да се възползват и приятели, близки спътници.
Туроператорите се обединиха около факта, че искат да се уреди въпросът със сайтовете, които продават туристически пакети онлайн. Те не могат да продават на краен клиент без лиценз, затова трябва дейността им да се регулира от закона, каза Донка Соколова, председател на Българската асоциация на туристическите агенции.
Според Соколова заради изравняването на ДДС туристическите пакети може да поскъпват с 10-14% плюс повишаването на осигурителния праг за туризма и инфлацията.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване