02/20/11 16:31
(http://www.klassa.bg/)

Alpha Bank отхвърли офертата за сливане с NBG

Гръцката Alpha Bank отхвърли предложението за сливане с най-голямата гръцка частна банка - National Bank of Greece (NBG), съобщи GRreporter. От NBG останали изненадани от решението, тъй като според банката в процеса на преговорите от Alpha Bank не са давали сигнали, че може да се стигне до отхвърляне на офертата. Предложението беше за приятелско сливане и интересите на акционерите на Alpha Bank са били защитени, коментират от National Bank of Greece. Ако сливането се беше осъществило, то щеше да доведе до формирането на банка колос на гръцкия финансов пазар. Новата институция щеше да контролира 36,5 на сто от вложенията в страната и 33 на сто от кредитите. Това е дял, повече от два пъти по-голям от дела на следващата по големина банка в Гърция - Eurobank EFG.
Припомняме, че двете страни пoстигнаха принципна договореност на 3 февруари, след което навлязоха във фаза на обсъждане на условията по сделката. Тогава стана ясно, че NBG ще придобие Alpha за 2,9 млрд. евро и е предложила по 8 нови акции за всеки 11 акции на третата по големина банка. По този начин на акционерите на NBG ще принадлежат 71% от акциите на новата кредитна организация.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване