02/20/11 22:30
(http://e-vestnik.bg/)

“Високо под земята” или филмът за четене на Съни Сънински

Съни Сънински. Снимка: от тв екрана

На 22 февруари (вторник) в Дома на киното книгата на Съни Сънински “Високо под земята”, която самият автор определя като реалистично фентъзи, ще бъде представена като начало на поредицата “Филми за четене”. Премиерата ще представлява интересно съчетание от кино, театър и художествена литература.

Ето какво казва самият Съни Сънински за своя роман: „По време на икономическата криза парите за снимане на филми са малко, средствата за театрални постановки – също. Не ми остана нищо друго, освен да направя филм под формата на книга, затова наричам тази своя поредица „Филми за четене”. Всяка прилика с истински лица и събития е напълно случайна, а целият сюжет е абсолютно измислен. Признавам си най-чистосърдечно, че не съм част от тази кошмарна история – аз съм само неин скромен автор и един от създателите на теaтралната експозиция „България на длан”, послужила за импулс и вдъхновение на долуописаното.

Дълбоко под земята на съвременна София, точно в центъра на бившата социалистическа столица, съществува клуб-атракцион, иронично наречен “Желязната завеса”. В него неизвестни хора управляват събития и факти от криминалния свят, прикрити под гротескно изработени маски на социалистически и съвременни величия. Тук в драматична среща между двама от главните герои ще стигнем до ключовата фраза: И най-малката доза свобода те прави зависим.”

Съни Сънински е познат най-вече като режисьор. Някои от най-известните му постановки са “Плажът”, “Алхимикът”, “Охранители”, “Дуенде” и други. Истинското му име е Александър Иванов. Роден е през 1970 г. Автор и инициатор е на проекта “България на длан”, който представя макети и възстановки на знакови за България и българите сгради и исторически събития. Предлагаме откъс от изданието на „Probook”.

Високо под земята

Реалистично фентъзи 

Златна венецианска маска покриваше част от лицето на Актрисата. От гърлото й бликаха протяжни стонове. Мускулестото тяло на мъжа се извиваше и властно обгръщаше нейното. Кокалестите му пръсти моделираха нежната плът като глина и оставяха белезите на ненаситно желание. Сенките на потните им тела демонично се огъваха в причудливи форми върху бетонните стени.
Жената направи опит да се обърне. Рязкото движение разпиля рус кичур коса върху лицето, така че единствено устните й изпъкнаха със своята набъбнала похотливост. Но здравата ръка на Баро я сграбчи и със сила я върна обратно.
– Казах ти да не ме гледаш – нервно изсъска мъжът с възбуден дъх и се притисна до нежната й шия.

Тънка струйка слюнка от устата му плъзна върху рамото на жената и с извратена елегантност потече към гърдите й. Той вплете длан в косите й. Нежното лице под маската застина от болка. Жената започна да се движи ритмично под натиска на мъжа зад нея. Докато напористите му тласъци подмятаха тялото й напред-назад,  включеният в стаята монитор монотонно изреждаше поредица от цифри, които последователно се изписваха на екрана:
– 1944, 1942, 1912, 1917 – хипнотично повтаряше гласът в монитора.
Градусът на възбудата растеше и движенията на мъжа се сливаха с ритъма.
– Хайде, хайде, още едно число, давай, миличка – ръцете му се заровиха по-дълбоко в косите й. Жената изстена и послушно се наведе.
–  964, 1989 – обявена е линия…
– Линия…Линия. Мамка му, колко съм добър. Велик съм! – възторжено извика той, а жилите по лицето му се издуха и капчици пот обляха мускулите му.
Вулканът в тялото му изригна и сякаш заля вселената в прилив на удоволствие. Екстазът като скомина премина през устата. Той стисна силно зъби в кучешка захапка и застина с изкривено към тавана лице, докато приливът се оттегли и остави тлеещата лава ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване