02/22/11 18:15
(http://www.klassa.bg/)

ДПС може да подкрепи кандидат-президент на ГЕРБ

Не е изключено ДПС да подкрепи кандидат-президента на ГЕРБ, ако той е „свестен човек”. Това заяви вчера депутатът от ДПС Ахмед Юсеин в сутрешния блок на телевизия bTV. Според него критичните изказвания на представителите на ДПС в Турция, направени по време на последния Централен съвет на движението, не са от името на всички изселници.
Само в Истанбул има около 20 изселнически организации. За да вземеш такова решение, за да се подпишеш под такъв документ, би трябвало да се допиташ до тях и тогава да дойдеш на Централен съвет, каза Юсеин. Депутатът уточни, че въпросните представители на ДПС, критикували председателя на движението Ахмед Доган, не са дори лидери на изселническите организации, а просто координатори, назначени от Касим Дал, който неотдавна бе изключен от партията.
Ако тези хора са подкрепени от 150-те изселнически организации в Турция, които имат връзка с България, тогава могат да излизат по медиите и да говорят, коментира още Юсеин. Очаквало се изселническите организации на българите в Турция да си кажат мнението и тогава щяло да се види кого подкрепят.
Ахмед Юсеин не очаква отлив на гласове за ДПС от гласуващите в Турция. Депутатът припомни, че и преди е имало алтернативни организации като коалиция „Розата”, които са се опитали да „откраднат” гласове от ДПС. Нямахме отлив на гласове, докато бяхме на власт, не очакваме такъв и сега, заяви Юсеин.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване