08/17/11 18:01
(http://www.klassa.bg/)

ДПС няма да подкрепи кандидат-президента на ГЕРБ

Изключено е ДПС да подкрепи кандидата за президент, издигнат от ГЕРБ. Ще има балотаж и тогава кандидатът на ГЕРБ ще бъде подкрепен от Волен Сидеров. Това прогнозира вчера пред Нова тв зам.-председателят на ДПС Лютви Местан. Той допълни, че предизборният щаб на ДПС е органът, който ще вземе решението за местните коалиции, в които ще участва движението. По думите на Местан там, където партията му няма да издигне собствени кандидати за кметове, ДПС има сили да играе решаваща роля за избора на даден кандидат. Зам.-председателят на ДПС припомни още, че досега на национално ниво движението е взимало решения в никакъв случай да не се коалира с „Атака“, но останалите опции са отворени.
ДПС има категорична стратегическа цел да създаде предпоставки за предизвикване на предсрочни избори, защото определя управлението на ГЕРБ и „Атака“ за неуспешно и вредно, изтъкна за пореден път Лютви Местан. Така той обясни и вероятността ДПС да вземе решение да не се коалира и с ГЕРБ по места.
Не можете да очаквате от нас да водим политика за предсрочни избори, същевременно да действаме за „окопаването" на ГЕРБ в местната власт, заключи Лютви Местан.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване