02/22/11 18:05
(http://www.klassa.bg/)

Подписваме за доставки на компресирано гориво

Договорът за доставки на компресиран на природен газ (CNG) от Азербайджан и Грузия през Черно море за България ще бъде подписан през тази година, заяви вчера в интервю за агенция „Тренд“ посланикът на страната ни в Азербайджан Васил Калинов. Няма проблем с осигуряването на пари, защото големите финансови институции са готови да отделят средства за достатъчно ефективен и рентабилен проект, каза още посланик Калинов.
Печеливш за страната ни е и строежът на петролопровода „Бургас-Александруполис“, каза вчера Пламен Русев, бивш директор на българския клон на проекта. По думите му петролопроводът е икономически по-изгоден от „Самсун-Джейхан“, който не може да се осъществи, ако турското правителство не го субсидира, предаде news.bg. Според Русев всички еконорми са спазени при изготвянето на ОВОС-а на проекта. При корпоративното финансиране на тръбата руската страна предлага заем с лихва 7% и срок за погасяване до 20 г. Ако се приеме това предложение, то Русия ще поеме изцяло финансовия риск, каза още Русев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване