02/28/11 18:18
(http://www.klassa.bg/)

Доларът стигна дъното срещу 6 валути

Доларът падна до най-ниското си ниво след ноември спрямо 6 от останалите валути след прогнозите, че Бен Бернанке, председател на Федералния резерв, ще сигнализира конгреса, че централната банка планира да въведе икономически стимули. Еврото повиши стойността си спрямо долара след слуховете, че председателят на Европейската централна банка Жан-Клод Трише може да изиска тази седмица готовност за увеличение на лихвения процент по кредитите. Шведската крона се е изкачила до 30-месечен рекорд, след като Стефан Ингвес, управител на Riksbank, каза, че централната банка може да увеличи лихвените нива. Канадските долари достигнаха до 3-годишен връх спрямо зелените пари.
Доларовият индекс на IntercontinentalExchange Inc., който следи позицията на щатските пари спрямо други валути като еврото и йената, е понижил стойността си с повече от 0.7% до 76.756, което е най-ниското ниво след 9 ноември.
Доларът е останал нисък спрямо повечето си конкуренти след доклад, показващ, че потреблението в САЩ се е повишило с по-малка стойност от предвиденото през януари, ускорявайки с 0.2% сред нарастващите цени на горивото и храните. Друг доклад показва, че инфлацията в Европа остава над границата от 2%, които ЕЦБ определи.
Еврото се изкачи с 0.6% до 1.3841 долара и спечели 0.8% срещу японските пари, достигайки нива от 113.26 йени. Валутата от Страната на изгряващото слънце отстъпи с 0.2% до 81.86 йени за долар след спад с повече от 0.3% по-рано. Шведската крона напредна с 1.8% до 6.3078 за долар, което е най-големият й рекорд от август 2008 г.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване