05/28/12 17:50
(http://www.klassa.bg/)

Еврото изплува от дъното срещу долара

Еврото изплува от дъното срещу долара, съобщи „Блумбърг“. То надигна глава от най-ниската си позиция след юли 2010 г. заради резултатите от последните социологически проучвания в Гърция. Според тях партиите, които подкрепят спасителния план, набират скорост. Тези слухове тушираха донякъде страховете, че балканската страна може да напусне еврозоната. Доларовият индекс отслабна за първи път в рамките на пет дни, след като акциите се повишиха, а това доведе до увеличаване на търсенето на по-високодоходни активи. Йената спечели след три поредни дни на спад срещу зелените пари. Това се случи, след като Bank of Japan чрез свое съобщение заглуши спекулациите, че ще даде тласък на паричната политика в азиатската страна, за да се постигне поставената цел от 1% инфлация. Британската лира също отстъпи срещу еврото за първи път от 5 дни насам.
Това е временен отдих за единната валута, коментира Саймън Дерик, главен валутен стратег в Bank of New York Mellon Corp., Лондон. Не е имало други позитивни новини, различни от тези анкети, добави експертът.
Еврото засили позицията си с 0.6 на сто и достигна равнище от 1.2590 долара. Това се случи, след като беше поскъпнало дори с повече от 0.9%. На 25 май единната валута пропадна до ниво от 1.2496 долара, което се явяваше своеобразно дъно след юли 2010 г. Парите на Стария континент слабо промениха курса си до 99.88 йени. Щатската парична единица отстъпи с 0.4 на сто до 79.37 йени. Британската лира поевтиня с 0.1 на сто до 80.01 пенса за евро.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване