03/09/11 16:40
(http://www.klassa.bg/)

Лотар Матеус загуби в приятелски мач в Русия

Селекционерът на българския национален отбор и бивш германски национал Лотар Матеус, който заяви, че ще ходи в Русия, за да гледа българските национали, играещи там всъщност се оказа, че отива за друго. Германецът се включи в отбора на „Терек“, който загуби в приятелски мач от сборния отбор на ветераните на световния шампион от 2002 година Бразилия с 4:6. Головете за отбора на Терек отбелязаха Федков, Кадиров - 2 гола, един от дузпа и Джабрилов. Голмайстори за ветераните на Бразилия бяха Бебето - 2 гола, Савио - 2 гола, Кафу и Ромарио - по 1 гол.
В същото време Матеус заяви, че швейцарците са фаворити в двубоя с нас, защото на тяхна страна е опитът. При нас такъв липсва. Това той каза пред местното издание "Льо Матен".
Двата отбора изостават драстично от Черна гора в евроквалификационната група и нямат право на грешка в битката помежду си. Тя е на 25 март на Националния стадион "Васил Левски". "Мачът е на живот и смърт, особено за Швейцария. Заради слабия старт нито ние, нито те имаме право на грешка. Напрежението обаче е по-голямо при швейцарците, защото ако не се класират за европейското, ще се сметне за провал", заяви Матеус. Още като беше назначен за селекционер на България, световните медии определиха битката срещу Швейцария като сблъсък между него и Отмар Хитцфелд. Треньорът на "кръстоносците" е бил наставник на Матеус в „Байерн“. "В Германия драматизират, че това е сблъсък между мен и Хитцфелд, но не е така. Аз го познавам като треньор, а той мен - само като футболист. Смятам го за голямо предимство. Надявам се да го изненадам като треньор", добави Матеус.
Той очаква на възпитаниците му да е тежко и заради по-голямата самоувереност в щаба на съперника. "Вижте в кои клубове играят швейцарците и в кои - българите. В моя тим има талант, но трябва да се развиваме в много посоки. Но промяната не може да се случи с едно щракване на пръсти", завърши германецът.
Воденият от Матеус тим на България се изкачи с четири места в ранглистата на Световната футболна асоциация (ФИФА) за месец март. Тимът ни заема 47-о място с актив от 558 точки. В началото на месец февруари България беше на 51-о място с актив от 555 точки, а допълнителните три са присъдени след равенство срещу Естония. Приятелската среща се игра в Анталия и завърши 2:2, като унгарски съдия отсъди четири дузпи и предизвика разследване от страна на ФИФА. Лидер в ранглистата на ФИФА е световният шампион Испания, който има аванс от 150 точки срещу втория Холандия.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване