03/13/11 17:22
(http://www.klassa.bg/)

Израел ще строи на Западния бряг въпреки жестоко убийство

Израелското правителство обяви, че е одобрило строителството на стотици нови селища на Западния бряг, ден след като петчленно семейство бе убито от палестинци, докато спяло в дома си, съобщи агенция Еуропа прес. Специализираната комисия за заселническите райони към Министерския съвет постанови, че ще бъдат построени няколкостотин домове към селищата Ариел, Кирят Сефер, Маале Адумим и Гушецион.
В същото време бе разпоредено засилване на полицейското присъствие на Западния бряг. Властите се опасяват, че палестински екстремисти ще атакуват, след като узнаят за строежа на нови селища.
Петима еврейски заселници, сред които и тримесечно бебе, бяха зверски убити в събота при нападение в предградие близо до град Наблус. Армията издигна прегради по всички пътища към този град, спирайки изцяло движението на автомобили, в опит да открие извършителите.
Премиерът Бенямин Нетаняху обеща, че ще направи всичко по силите си, за да защити заселниците и настоя президентът на Палестинската автономия Махмуд Аббас да накаже убийците. Близкоизточната четворка също осъди нападението.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване