03/13/11 16:00
(http://www.klassa.bg/)

Оставката на Минко Герджиков не решава проблемите

Георги Кадиев, общински съветник от БСП

Още преди дни прогнозирах, че хаосът с данъците ще бъде използван от ГЕРБ, за да се материализират настроенията срещу Минко Герджиков. Това вече се случи и Герджиков подаде оставка. Това обаче не върши работа, защото истинският виновник и за данъчната неразбория, и за недостига на средства в София, изобщо за цялостното недобро състояние на столицата е Йорданка Фандъкова. На практика само нейната оставка би била поемане на политическа отговорност.
Какво следва оттук нататък? Презонирането безспорно ще бъде отменено, поне за тази година, въпреки че вече взриви хората. Аз лично имам намерение чрез Коалиция за България да инициирам законодателни промени в Закона за местни данъци и такси, така че да се удължи до 30 юни срокът за ползване на
отстъпка от 5 процента при пълно плащане на данък "сгради". Освен това ще инициирам промяна в Наредбата за местни данъци и такси на Столичната община, за да се въведе пет процента отстъпка и при плащането на пълната такса за битови отпадъци до 30 юни.
Независимо от обявените в неделя намерения на Йорданка Фандъкова, групата общински съветници от БСП ще внесем доклад за отмяна на решението за презониране от декември.
Продължавам да съм силно скептичен, към твърденията на г-жа Йорданка Фандъкова, че технически грешки са причината причината за увеличението на данъчните оценки. Вече съм отправил писмено запитване до кмета кой е допуснал грешката, колко години назад е допусната, колко са загубите на Столична община от нея. Смятам, че общината започва да изпитва необходимост от средства, като започва да събира пари „по най-грубия начин”, тайно увеличавайки данъчната основа на имотите.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване