03/13/11 17:42
(http://www.klassa.bg/)

СДС иска регистър на актовете, издавани от областните управители

Има вероятност с промяна в закона областните управители да бъдат задължени в тримесечен срок да създадат публичен регистър на актовете им, които са издавали от встъпването им в длъжност до момента. Изискването е записано в предложение за допълнение и изменение в Закона за администрацията, внесено от депутата от Синята коалиция Лъчезар Тошев. Той смята, че в регистъра трябва да бъдат обявени и актовете на предишните областни управители. Тошев и съветници от СДС в Столичния общински съвет коментираха вчера, че неведнъж е имало случаи, когато Столичната община се е оказвала в парадоксалната ситуация да иска, но да не може да се разпореди с общински имот, защото междувременно той е бил актуван като държавен от областния управител. В подобни случаи особено остро изпъквала необходимостта от регистър на актовете на областните управители.
През пролетта на миналата година СДС поиска също така областните управители да се избират както кметовете, а не да се назначават от правителството. Според сините това щяло да доведе до обособяване на страната на региони и оттам ще улесни и усвояването на евросредствата.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване