03/15/11 17:45
(http://www.klassa.bg/)

Марин льо Пен към бежанците: Европа не може да ви приеме

Лидерът на крайнодесните във Франция Марин льо Пен, която посети най-южния италиански остров Лампедуза, заяви пред представители на хилядите северноафрикански бежанци там, че Европа няма възможност да ги приеме, съобщи в. “Дейли телеграф”. Според нея всички бежанци трябва да бъдат върнати в родните им страни. От началото на годината малкото късче земя бе “атакувано” от 8700 бежанци от Тунис, Либия и Египет. Само през нощта срещу вторник до острова се добраха 21 лодки с общо 1623 имигранти от Тунис.
Льо Пен подчерта, че тази тенденция се засилва и скоро тези бежанци ще наброяват стотици хиляди, а страните от Европа вече нямат финансовата възможност да им предоставят убежище. Италианският министър на вътрешните работи Роберто Марони предложи в Тунис да бъдат изпратени италиански полицейски части, за да спират имигрантите. Предложението бе категорично отхвърлено от новото правителство като опит за намеса във вътрешните работи на страната.
Лидерът на партията “Национален фронт” Льо Пен увери бежанците, че искрено им съчувства, но истината е, че Европа не може да намери решение на проблемите им, освен това си има и свои.
Льо Пен бе посрещната от група протестиращи, които крещяха “расистка” и “ксенофобка”. Дори когато тя им обясни, че е дошла да се информира за ситуацията “от първа ръка”, а не да търси провокация, демонстрантите не прекратиха протеста. Кметът на Лампедуза Бернардино де Рубейс защити гостенката си и заяви, че всеки има право на убеждения.
Според медиите визитата й цели отново да привлече вниманието върху проблема с имигрантския поток и да поднови дебата.
Плавателен съд, транспортиращ емигранти от Тунис към Италия, потъна в понеделник в Средиземно море, съобщи Би Би Си. Най-малко 35 души се смятат за безследно изчезнали. По данни на италианските власти, на борда на кораба са се намирали около 40 души, петима от които са били спасени.
Италианските власти изпратиха на Лампедуза още 100 войници, които да помагат за спасяването на бедстващи в морето бежанци.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване