03/18/11 17:20
(http://www.klassa.bg/)

Протестите като бумеранг

На 27 март ще се проведе следващият граждански протест срещу високите цени на горивата, съобщиха вчера от организационния комитет. Събитието щяло да е по-мащабно от предишното, ще бъдат блокирани магистрали и гранични пунктове.
При нормално функциониращо гражданско общество протестите са не само естествени, но и необходими, защото са своеобразен барометър на общественото мнение. Няма нищо лошо в това да се чуе гласът на хората, техните притеснения и съмнения.
Сегашната ситуация обаче е малко по-особена, защото повишаването на цените на горивата е следствие от международните конфликти и от подлуделите вследствие на тях международни борси. А както се знае, борсата на сълзи не вярва, нея никакви протести не могат да я усмирят.
От друга страна, са правилата, които сме приели да спазваме, като условие да се присъединим към голямото европейско семейство. Както стана известно, за мърдане на акциза и дума не може да става. Тогава какво остава? Всички по цялата верига да си огледат сметките и да изцедят резервите си до последната стотинка. Защото целта в кризата трябва да е оцеляване с най-малко жертви. Огромен урок за малки и големи е как сега се държи японското общество в най-голямата си трагедия след Втората световна война.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване