03/27/11 14:30
(http://www.klassa.bg/)

LOVE.NET тръгва на 1 април

Новата българска кинопродукция LOVE.NET тръгва по кината на 1 април на над 25 екрана в цялата страна. Филмът на Илиян Джевелеков разказва модерната приказка за любовта, която се случва благодарение на интернет. Филмът проследява паралелно историите на галерия от персонажи, опитващи се да коригират живота си или просто да се забавляват в мрежата, както и историите на няколко двойки, свързали живота си чрез сайтовете за запознанства, а действието се развива през 2010 г. в София.
Идеята за филма датира от 2004 г., а през 2007 г. проектът печели субсидия от Националния филмов център за развитие на сценария.
Преди да започне работата по сценария, продуцентите се свързват със собствениците на един от най-големите български сайтове за запознанства и се договарят за сътрудничество по време на всички етапи от създаването и промоцията на филма. В края на годината в сайта администраторът оповестява на своите потребители стартирането на подготовката за игрален филм LOVE.NET. Основното послание е: "Да направим заедно този филм."
В продължение на два месеца всеки участник в сайта има възможността да изпрати кратко описание на най-интересната любовна история, която е преживял чрез интернет. Така накрая са изпратени 7346 истории, а профилът на LOVE.NET регистрира над 50 хиляди посещения и повежда в рейтинговите класации на сайта.
Получените разкази потвърждават, че историите, замислени от сценарния екип, се случват нерядко и в действителността.
Във филма зрителите ще видят звездата от култовия български филм "Вчера" Христо Шопов, който през последните 20 години се снима предимно в чуждестранни продукции с актьори като Рутгер Хауер и Вал Килмър. Талантът Захари Бахаров, популярен от участието в "Дзифт", пресъздава в новата лента типичен градски мачо, който вилнее из мрежата със странна мисия.
Лилия Маравиля е уморена от брака съпруга, която търси и намира странни пътища, за да излезе от приспивното благоденствие на семейния живот.
Койна Русева, една от най-известните съвременни български актриси с активно присъствие както в театъра, така и в киното, уплътнява ролята си в LOVE.NET, като че ли е писана специално за нея.
Героинята на Диана Добрева е театрален режисьор и във филма са включени кадри от спектакъла й "Казанова".
Диляна Попова, един от най-известните български модели, дебютира в киното с LOVE.NET. Вокалистът от легендарната банда "Юрая Хийп" Джон Лоутън е популярен в България най-вече като изпълнител на парчетата July Morning и Free me. От 2004 г. той ежегодно изпълнява песните си в Каварна на зазоряване на 1 юли. LOVE.NET е актьорски дебют на Джон Лоутън. Родената през 1994 г. Лора Чешмеджиева е избрана за ролята на Девора. Докато трае снимачният период, семейството й се премества в Швейцария и Лора остава сама в България до края на 2009 г., за да довърши снимките във филма.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване