03/27/11 18:17
(http://www.klassa.bg/)

Блокираха пътища заради високите цени на горивата

Два лева да е максималната цена на литър бензин, а един лев най-много да струва пропан-бутанът, са част от исканията, които поставиха вчера участниците във втория протест срещу високите цени на горивата.
В София колона от стотици автомобили потегли от "Горубляне" малко след 13.00 ч. към площад „Народно събрание“. Шествието на шофьори, които бутат колите си по бул.„Цариградско шосе“, предизвика огромно задръстване и блокира движението в централната част на столицата. На задните стъкла на автомобилите имаше плакати с искания на протестиращите, предаде БГНЕС. Автобусите, които пътуваха към центъра, бяха принудени да спрат, а пътниците им да продължат пеша. Според протестиращите цената на горивата е изключително висока спрямо нивото на средните доходи в страната, автомобилът пък не е лукс, а необходимост.
Около 800 превозни средства тръгнаха от сборния пункт в пловдивския район “Тракия”, навлязоха на четири лъча и за час-два блокираха основни пътни артерии в Града под тепетата, съобщи радио “Фокус”. Един от протестиращите раздаваше нарциси в знак на протест, че управляващите стават самовлюбени, когато заемат най-високите постове във властта.
400 – 500 автомобила с включени клаксони се включиха в протестното шествие, което с бавна скорост обиколи и Бургас. Движението към Златни пясъци беше сериозно затруднено от колоната протестиращи. Шествието във Варна потегли с надути клаксони. Недоволни шофьори затвориха автомагистрала „Хемус” и в двете посоки София – Варна.
В Благоевград граждани образуваха жива верига и блокираха за определено време главен път Е-79 на изхода на Благоевград в посока Кулата.
Около 300 автомобила спряха преминаването на превозните средства от и за Румъния в района на Дунав мост. Над 400 души се включиха в протестното шествие в Сливен. Протестиращите затвориха Детелината до кв. „Речица" за около час и направиха три бавни обиколки с максимална скорост 20 км в час. В Кюстендил шофьори зареждаха малки количества гориво на бензиностанциите на изхода на града. Над 100 автомобила се включиха в протестното шествие.
Първият национален протест срещу високите цени на горивата беше на 13 март в 20 града от страната, следващият ще бъде в работно време и в работен ден, предупреждават организаторите на инициативата, която тръгна в социалните мрежи. Голяма част от участниците в шествията са млади хора.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване