03/27/11 18:13
(http://www.klassa.bg/)

Пазарът на храните се стабилизира

Анализът на цените на едро на храните показва стабилизиране на цените. Лек спад се наблюдава при слънчогледовото олио, което поевтинява средно с около 0.6%, съобщиха от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.
При брашното няма промяна. В сравнение с миналата седмица цената на захарта остава сравнително стабилна с леко колебание нагоре. Продължава плавното покачване на цената на кравето масло. С около 3% са поскъпнали ябълките, между 1 и 3% поевтиняват цитрусите. Доматите са по-евтини с около 2-3%, а оранжерийните краставици – с около 19%. На дребно средната цена за прясното мляко в страната е 1,29 лв./л.
Поскъпват обаче картофите, зрелият чесън и зелето.
В резултат на стабилизирането на цените на голяма част от основните хранителни стоки и поевтиняването на оранжерийните зеленчуци и цитрусовите плодове, индексът на тържищните цени запазва тенденцията си на лек спад, като в края на седмицата стойностите му се стабилизират на ниво от 1.983 пункта.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване