03/30/11 16:06
(http://www.klassa.bg/)

Борислав Михайлов: Оценката ми за Матеус е добра

Президентът на БФС Борислав Михайлов постави висока оценка на направеното от селекционера Лотар Матеус до този момент. „Оценката ми за работата на Лотар Матеус е добра, даже и като статистика. Моята идея и тази на колегите беше да вкараме повече дисциплина. Виждате, че има респект към треньора”, отбеляза босът на футболната ни централа.
Михайлов отново каза, че е доволен от приятелския мач срещу Кипър, който взехме с минималното 1:0. Легендарният вратар сподели, че добрата игра в отбрана в последните два мача на „трикольорите” се дължи на по-голяма тактическа дисциплина, която нашите спазват под ръководството на Лотар Матеус.
Ветеранът Мартин Петров пък отбеляза завръщането си в националния отбор по футбол след наказание, като отбеляза единственото попадение за успеха над Кипър в контролен мач. Нападателят на "Болтън" вкара в 35-ата минута за 1:0 след асистенция на Цветан Генков, който започна на върха на атаката. Положителното е, че във втори пореден мач играчите на Лотар Матеус не допуснаха гол, но и този път проблемите в нападение не бяха малко. Националите отбелязаха само едно от положенията си, не създадоха много опасности, въпреки че в дълги периоди контролираха ситуацията в мача и търсеха гола.
Матеус направи няколко промени в сравнение с двубоя с Швейцария в събота, като сред титулярите попаднаха още вратарят Владислав Стоянов и Владимир Гаджев. Вратарят имаше сравнително малко работа и трудно може да се оцени състоянието му. В добавеното време пък Христо Янев имаше възможност да вкара от пряк свободен удар, но топката мина на сантиметри от вратата. „По същия начин като в събота доминирахме и имахме много шансове за гол, но не ги оползотворихме, както и срещу Швейцария. Не е лесно след тежък мач като този в събота да покажеш концентрация, но ние успяхме да го покажем, намерихме верния ритъм и контролирахме играта”, заяви Матеус.
“Много съм доволен, най-вече от това, че спечелихме. Всички, които се появиха на терена като нови футболисти, дадоха всичко от себе си”, похвали своите възпитаници германецът.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване