03/31/11 17:04
(http://www.klassa.bg/)

БФС присъди Карвальо на "Левски" - отказа да го картотекира на "Локо" (Пд)

Циркът с казуса "Базил де Карвальо" продължава с пълна сила. Вчера от БФС са отказали на „Локомотив“ (Пловдив) да картотекира играча и са го присъдили на „Левски“, тъй като той имал действащ договор със "сините". От "Герена" обаче отказват да вземат Карвальо и да платят на пловдивчани 250 000 евро за правата му. Шефовете на „Левски“ на няколко пъти обявиха, че не желаят Карвальо и той нямал договор с тях, но от БФС обявиха друго. Крайна дума по този безпрецедентен случай ще има ФИФА, която трябва да реши очевидно сложния казус с Карвальо. Административният директор на „Локомотив“ (Пд) Атанас Узунов остана доста изненадан, когато разбра, че Базил де Карвальо трудно ще бъде картотекиран в БФС, тъй като имал договор с “Левски”.
"До вчера от „Левски“ твърдяха, че Карвальо няма официално подписан договор с тях. Нали помните скандала през зимата – как ни го върнаха и пропищяха, че имал контузия. После се отказаха от него и се кълняха, че не са подписвали нищо. Как сега изведнъж се оказа, че той имал контракт със “сините”? Именно поради тази причина ние не можем да го картотекираме във футболния съюз. Нашето желание беше Карвальо да играе още в предстоящия кръг срещу „Славия“. Но срещаме затруднения”, заяви учуденият Узунов.
“Вече се чух се с изпълнителния директор на БФС Борислав Попов. Помолих го да ни изпрати писмено становище за казуса. За да видим какво правим. Разбрах, че заседанието на Спортно-техническата комисия е преминало доста тежко и бурно. Аз мисля, че има време до утре, за да се разреши този въпрос и Де Карвальо да играе за нас”, добави бившият международен рефер.
Същевременно треньорското ръководство на „Левски“ смята да пусне Сержиньо Грийн в халфовата линия срещу „Видима Раковски“. Двубоят е в събота от 21,00 часа и ще бъде предаван пряко по bTV Аction. Холандецът вече е напълно възстановен от травмата на глезена и ще бъде титуляр срещу клуба от Севлиево. Ясен Петров най-вероятно ще се довери като опорни полузащитници на Грийн и Гаджев, а пред тях ще оперира македонският национал Дарко Тасевски, който игра през седмицата за родината си.
Още деветима души пък бяха вчера арестувани за футболно хулиганство около дербито между "Левски" и ЦСКА, съобщиха от МВР. От полицията добавиха, че това е първият етап от акция по задържането на фенове. Арестуваните са отличавани след преглеждане на записи на видеокамери, снимков материал и свидетелски показания. На всички са съставени актове по закона за футболното хулиганство. Те ще бъдат изправени пред Софийския районен съд до 24 часа след изготвянето на актовете. ЦСКА пък обмислят да обявят допълнителни премии за разгромен резултат срещу „Сливен“.
Двубоят е днес от 18.00 часа на стадион „Васил Левски” и ще бъде предаван пряко по bTV Аction.
Националът Николай Бодуров няма да попадне в групата на „Литекс“ за предстоящото гостуване на „Академик“ (София) в събота. Причината за това е, че бранителят, който бе в състава на България за квалификацията с Швейцария и за контролата срещу Кипър, пропусна част от тренировките на ловчанлии, а освен това не взе участие и в двата мача на "трикольорите" и това изнерви старши треньора на шампионите Любослав Пенев, който разкритикува националния селекционер. "За мен е редно всички футболисти, които се взимат на лагер-сбор, да участват в приятелския мач, защото играчите все още не са във ваканция, за да се разхождат по курортите в Кипър, без да играят. Затова искам да изпратя едно послание на националния селекционер, защото това не се случва за първи път и леко започва да ме дразни. Ще изчакам отговора на това и тогава ще допълня и други неща", заяви Пенев. За двубоя със столичани той беше категоричен, че „Литекс“ няма да подцени съперника и че в отбора се мисли само за мача със "студентите", въпреки че през следващата седмица "оранжевите" приемат „Левски“ за купата и ЦСКА за първенството. Пенев няма кадрови проблеми освен наказания Дока Мадурейра.


„А“ група
Програма

Днес, от 18,00 часа
ЦСКА – „Сливен“ (bTV Аction)
от 21,00 часа
„Черноморец“ – „Черно море“ (bTV Аction)
Събота, от 15,00 часа
„Локо“ (Пд) – „Славия“ (bTV Аction)
От 17,00 часа
„Академик“ – „Литекс“
„Пирин“ – „Монтана“
„Миньор“ – „Калиакра“
От 21,00 часа
„Левски“ – „Видима“ (bTV Аction)
Неделя, от 15,00 часа
„Берое“ – „Локо“ (Сф) (bTV Аction)

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване