03/31/11 16:50
(http://www.klassa.bg/)

България с 475% ръст на търговските площи за 2010 г.

Ако всички проекти за изграждане на нови търговски площи в Европа бъдат завършени навреме, ще се окаже, че през 2011 г. ръстът ще бъде с 33% спрямо 2010 г., сочат разчети на консултантската компания Cushman & Wakefield. През миналата година на Стария континент са били открити 165 нови мола, като повечето от тях са на територията на Централна и Източна Европа. 10 от тях се намират в България. Това е причината през 2010 г. страната да отчете рекордния ръст от 475% при новозавършените търговски площи спрямо 2009 г. Като цяло обемът на този тип пространства е нараснал със 164%.
Така на практика България е страната в Европа с най-голям ръст в новото предлагане като процентно увеличение на общата търговска наличност, коментира Димитър Киферов, мениджър търговски площи във Forton, стратегически партньор на Cushman & Wakefield за България, Сърбия, Македония и Косово. През 2011 г. се очаква единствено мол Марково тепе в Пловдив да отвори врати. Отдаваемата площ ще бъде около 17.5 хил. кв. м. Според консултантите пазарът на търговски площи в България се развива в собствена микросреда, а общата европейска тенденция се проявява по-късно и частично.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване