04/03/11 18:16
(http://www.klassa.bg/)

Тодор Живков "провалил" сделка между Гигов и Кадафи

Сделка от средата на 90-те години на миналия век между бизнесмена Николай Гигов и либийския лидер Муамар Кадафи е била провалена заради подсъдимия по онова време Тодор Живков. Това разкри самият Гигов в предаването “Тази неделя” по bTV.
“Преди много години имах честта да се срещна с държавен глава, който за мен е доста странен човек. Да не кажа нещо по-силно. Срещата беше на много високо ниво, като мен ме придружаваха приятели и съдружници от Италия. Целта беше да получим правото да ремонтираме в България самолетни двигатели на стари МиГ-21. Влизайки при този човек и обяснявайки му какво искам от него, той ме погледна и каза: „Докарвате ми Тодор Живков и аз ви давам целия бизнес!“ Няма да крия, става въпрос за Муамар Кадафи. Всички се постъписахме. Отговорихме му, че най-малкото заради възрастта си Тодор Живков няма как да отиде в Либия, а и по същото време беше под арест в България. Кадафи обаче каза, че това не го интересува, и, естествено, че разговорът приключи дотам”, разказа Гигов.
Бизнесменът, който е и президент на „Локомотив“ (София), каза още, че отборът му се помещава в една много малка част на стадиона в „Надежда“. „Никога не сме имали документ, сега се оказа, че там има реституция“, обясни той. Според Николай Гигов, ако на мястото на сегашната база се построи нов национален стадион, „Локомотив“ ще остане да играе на него, по модела на „Цървена звезда“ и „Стяуа“.
„Този стадион е държавна собственост, няма никакви проблеми там да бъде базата на националния отбор. С малка помощ може да имаме национален стадион и още четири други в София”, допълни Гигов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване