04/05/11 17:50
(http://www.klassa.bg/)

SOFIX олекна с 0,25%

След осем поредни ръста SOFIX приключи вчера на отрицателна територия, губейки 0,25% от стойността си. Широкият BG40 също отбеляза понижение от 0,35%, докато единствено BGREIT регистрира ръст от 0,47%. Като цяло продължава липсата на ясна посока на цените на БФБ, която наблюдаваме повече от месец. Най-вероятно тази картина ще се запази до публикуване на първите финансови резултати на публичните компании за 2011 г. в края на април.
За спада на SOFIX повлияха и негативните настроения на европейските пазари, породени от твърденията на някои анализатори, че спасяването на Португалия става неизбежно. Повод за тях стана второто понижение на рейтинга на страната само в рамките на три седмици от агенция Moody’s. Поредните рекордни стойности на черното злато за последните 30 месеца също натежаха върху цените на акциите на международните борси.
Изтъргуваните обеми на регулиран пазар на БФБ достигнаха 1,6 млн. лева, като най-голям оборот имаше с акциите на „Трейс груп“ и „Адванс терафонд“. Сред по-големите губещи за деня се наредиха книжата на „Фонд имоти“, „Зърнени храни България“, „Доверие обединен холдинг“, „Каолин“ и други. На положителна територия приключиха акциите на „Мостстрой“, „Адванс терафонд“, „Химимпорт“ и някои от останалите.

Материалът е с информационен характер, не се препоръчва за инвестиционни решения.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване