04/06/11 18:33
(http://www.klassa.bg/)

Пиронкова не се справи с Динара Сафина във втория кръг в Марбея

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна във втория кръг на турнира на червени кортове в испанския курорт Марбея с награден фонд 220 хиляди долара. Поставената под номер 5 Пиронкова загуби с 3:6, 4:6 от участващата с "уайлд кард" бивша номер 1 в света Динара Сафина (Русия) за 96 минути.
23-годишната пловдивчанка стартира по-добре с пробив, но след това загуби четири поредни гейма, което се оказа фатално за изхода на първия сет. Във втората част Сафина на два пъти повеждаше с пробив, но 36-ата в света българка успяваше да изравни. При 3:3 в седмия гейм Пиронкова отново загуби подаването си, след което 81-вата в класацията на УТА в момента Сафина поведе с 5:3. Българката намали на 4:5, но в десетия гейм при собствен сервис 24-годишната московчанка не допусна грешка и стигна до крайната победа. Пиронкова заработи 30 точки за световната ранглиста и 2950 долара, но така и не успя да премине втори кръг на турнир на УТА от началото на сезона.
Александрина Найденова пък се класира за втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове в Каракас (Венецуела) с награден фонд 10 хиляди долара. Поставената под номер 3 Найденова отнесе Дина Байрамович (САЩ) с 6:3, 6:1 на старта на основната схема. Така 19-годишната българка заработи 1 точка за класацията на УТА и 196 долара, а за място на четвъртфиналите тя ще се изправи срещу квалификантката Дебора Суарес (САЩ). Найденова спечели две титли от турнири на ITF с награден фонд 10 хиляди долара през март в чилийските градове Консепсион и Ранкагуа, като има 15 победи в последните си 17 мача.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване