04/07/11 17:55
(http://www.klassa.bg/)

Левон Хампарцумян оглави Асоциацията на банките в България

Главният изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян е новият председател на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България (АББ), съобщиха от асоциацията. Решението е било взето на състоялото се в сряда годишно общо събрание на асоциацията. Причина за промените е изтичането на втория мандат на Виолина Маринова, която от пролетта на 2008 г. бе определена за председател на асоциацията, а преди това тя е била член на Управителния съвет.
Левон Хампарцумян е главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк от 2001 г.. Той е и заместник-председател на Управителния съвет на БОРИКА. Допреди да поеме председателството на АББ, той също е бил в ръководството на Асоциацията на банките в България.
С изтекъл втори мандат е и шефът на Райфайзенбанк Момчил Андреев, който досега бе член на УС на АББ. Така в новото ръководство влизат Мая Георгиева, изпълнителен директор на ПИБ, и Доротея Николова, изпълнителен директор на Банка ДСК. В управата на асоциацията за втори мандат остават Радка Тончева, изпълнителен директор на ОББ, и Петър Андронов, изпълнителен директор на СИБанк.
Друга кандидатура освен тази на изпълнителния директор на „УниКредит“ не е имало, научи „Класа“. Той е бил избран и заради дългогодишния си опит в банковия сектор, успешната комуникация с медиите и държавните институции.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване