04/10/11 18:16
(http://www.klassa.bg/)

Обслужват пътниците на летище София с един ръкав

Пътническият ръкав на новия терминал на летище София, който в събота вечерта бе обърнат от ураганния вятър, в момента е укрепен, но остава неизползваем до днес, когато ще бъде огледан от застраховател. Инцидентът стана след излитането на самолет и ръкавът в този момент не е бил използван. От летище София съобщиха, че е направена пълна проверка на останалите съоръжения на терминала.
Полетите и вчера се обслужваха нормално, макар и с един ръкав по-малко. Специална комисия ще проверява какви са причините за инцидента. Терминалът е застрахован, но не е ясно кой ще поеме разходите за възстановяване на щетите след инцидента, обявиха летищните власти.
В средата на юни миналата година КЗК обяви за незаконна поръчката за застраховка на летище София. Повод за решението се превърнаха жалби на застрахователни компании, които участваха в конкурса за полицата „Гражданска отговорност към трети лица", която покрива разходите за неумишлени вреди, причинени от действия на летищата в София, Пловдив и Горна Оряховица. Това решението на КЗК не отмени избора на изпълнител, тъй като договорът с избраната компания "Интерамерикан България" е сключен няколко дни след като е изтекъл срокът за обжалване на търга. Стойността на договора е 233 хил. долара без ДДС, а срокът му е 12 месеца. Проблемите с качеството на строителството на новото летище не са от вчера. Още при строителството падна окаченият таван на терминал 2, а след това се срути и козирката на входа.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване