04/17/11 17:53
(http://www.klassa.bg/)

Пътните стандарти - задължителни

След въвеждането на стандарти за млечните продукти, хляба и колбасите дойде ред и на пътните стандарти. И не като обикновена препоръка за „производителя“, а с изменения в Закона за пътищата, които трябва да сложат ред в БДС за мантинели и сигнални маркировки.
Народът може и да не яде магистрали, но най-много са жертвите у нас при ПТП-та. А с приемането на стандартите за качество на сигналните и ограничителните системи трябва да започне и тяхното спазване и контролиране, защото без тях нормите са лишени от смисъл.
Асоциацията по пътна безопасност настоява до края на годината да започне оценяването на наличните предпазни системи. Така ще може да се изготвят планове за адекватни мерки, които да повишат безопасността по пътищата.
И понеже всичко е въпрос на пари, за дейности по повишаване на пътната безопасност може да се получи европейско финансиране. По този начин ще се спести на гражданите да плащат, за да опазят живота си.
Стандартите за храните не са задължителни, а препоръчителни, но тези за шосетата съвсем правилно се налагат със закон. Вероятно това ще накара проектантите, строителите и консултантите да бъдат стриктни при спазването им, за да не ги превърнат в асфалтирани стандарти от разрушена настилка.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване