05/02/11 16:56
(http://www.klassa.bg/)

Близо 300 млн. лв. са разплатени по ОП "Транспорт"

Разплатените средства по оперативна програма „Транспорт” са близо 300 млн. лв., съобщиха от транспортното ведомство. До 31 юли 2009 г. са били платени едва 14 млн. лв. от тях. Договорените средства към днешна дата са над 2 млрд. лв. Плановете на ведомството са всички пари, които се отпускат за жп сектора, също да бъдат договорени до края на 2011 г.
Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” е събрала 1.5 млн. лв. от глоби през първите месеци на годината, съобщиха още оттам. За същия период на миналата година събраната сума от санкции е близо 1.2 млн. лв., а през 2009 г. - 1.150 млн. лв.
Експерти от бургаската лаборатория „Пътни строежи 2001” взеха 10 проби от инертните материали, които се влагат на Лот 2 от „Тракия“.
Показателите, по които ще се оценяват те, са най-малко 9, сред тях са естествена влага, зърнометричен състав, граници на протичане, граници на източване, индекс на пластичност. Според изискванията за подобен тип проверки, до местата от които са взети проби , се паркира 20-тонен товарен автомобил, като това показва реалната издръжливост на обекта. Резултатът от пробите за качеството на строителните материали на аутобана ще са известни след 45 дни.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване