05/10/11 16:21
(http://www.klassa.bg/)

Цвети Пиронкова напусна Рим след един мач

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна в първия кръг на силния турнир на червени кортове в Рим с награден фонд 2 милиона долара. 36-ата в света Пиронкова загуби от Даниела Хантухова (Словакия) с 4:6, 2:6 за 87 минути.
Хантухова взе пет поредни гейма, за да поведе с 5:1. 24-годишната пловдивчанка намали на 4:5, но бившата номер 5 в класацията на WТА не пропусна да затвори сета при втората си възможност на собствен сервис. Във втората част Хантухова, която е 33-та в света в момента, продължи да доминира. Тя набързо дръпна с 5:1 и това се оказа достатъчно за успеха. Пиронкова допусна четвърто поредно отпадане в първи кръг и седмо поражение в последните си осем мача на ниво WТА. Тя все пак заработи 1 точка за световната ранглиста и 5500 долара. Тази ранна загуба няма да се отрази сериозно на позициите на Цвети в класацията на женската тенис асоциация, тъй като тя и миналата година си стегна багажа още след I кръг във Вечния град. През следващата седмица обаче Пиронкова трябва да се стегне, тъй като има да защитава 140 точки от достигането си до четвъртфиналите във Варшава през 2010 година. Този сезон турнирът в полската столица отпадна от календара на WTA и бе заменен с този в Брюксел с награден фонд 618 000 долара. Българката ще участва именно на него, а нейни конкурентки ще бъдат №1 в света Каролин Вожняцки (Дания), №3 Вера Звонарьова (Русия) и други известни имена, като италианката Франческа Скиавоне, сръбкинята Йелена Янкович, Шахар Пеер от Израел, Петра Квитова (Чехия) и други. Бившата водачка в световната ранглиста Винъс Уилямс също е подала заявка, но участието й все още е под въпрос. 30-годишната американка не е играла от януари насам заради контузия в коремната област, която получи във втория кръг на "Аустрелиън Оупън".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване