06/04/11 17:30
(http://radiomilena.com/)

Взехме и трите точки срещу Япония след 3:1 във Варна

Националният ни отбор по волейбол записа първа чиста победа в тазгодишното издание на Световната лига, след като днес се наложи с 3:1 гейма (22:25, 25:21, 25:16, 25: над тима на Япония. Срещата се игра в зала „Конгресна“ във Варна и бе от програмата на квалификационна група „B“ на надпреварата, предаде „НовСпорт“. За успеха „лъвовете“ взеха пълния комплект от три точки, а ако бяха допуснали да загубят още един гейм, щяха да спечелят 2 и на практика да се сбогуват с шансовете си за класиране на финалите на турнира.

Частта започна равностойно, но в началните минути си личеше, че българите са малко по-притеснени от своите съперници. Така „самураите“ взеха минимална преднина, като на първата техническа пауза водеха с 8:6, а при втората вече бяха увеличили аванса си на 3 точки – 16:13. След прекъсването „лъвовете“ опитаха да се върнат в гейма, но така и не можаха да стопят напълно преднината на азиатците и в крайна сметка отстъпиха първата част с 22:25.

 

„Лъвовете“ дръпнаха с няколко точки още от самото начало и на първата техническа пауза водеха с 8:5. След почивката българите продължиха да доминират и да увеличават аванса си, като на второто прекъсване вече водеха с 16:11. Последва мобилизация в редиците на гостите и стопяване на разликата до 2 точки, но в крайна сметка „трикольорите“ отново вдигнаха оборотите и набързо приключиха нещата в тази част при 25:21 в своя полза.

 

Третият гейм стартира равностойно, като в началото двата тима се движеха точка за точка, но още от първите разигравания си личеше, че възпитаниците на Радостин Стойчев са по-мотивирани в търсенето на крайния успех. На първата техническа пауза нашите водеха с 8:6, а след нея бавно и методично започнаха да трупат солидна преднина, като на второто прекъсване резултатът бе 16:10 в тяхна полза. До края „лъвовете“ продължиха да доминират и увеличават аванса си и в крайна сметка затвориха частта при 25:16.
Последната част започна нервно за нашите, които на първата техническа пауза изоставаха с 6:8. След 30-секундната пауза обаче, момчетата на Радо Стойчев вдигнаха рязко оборотите и набързо обърнаха развоя на резултата в своя полза – 16:13. До края Матей Казийски и компания продължиха с динамичната си игра и в крайна сметка затвориха частта при 25:20 в своя полза.

 

Така България удари с 3:1 гейма Япония и взе пълния комплект от три точки за този мач, като вече се намира еднолично на 2-о място във временното класиране на група „B“ с 6 точки, на 6 зад лидера Русия, но и с мач по-малко. „Самураите“ пък са на дъното на подреждането без спечелена точка.

Второто домакинство на „лъвовете“ срещу Япония е утре отново от 18:00 часа в зала „Конгресна“ във Варна.

БЪЛГАРИЯ – ЯПОНИЯ 3:1 (22:25; 25:21; 25:16; 25:20)

 

БЪЛГАРИЯ: Андрей Жеков, Владимир Николов, Матей Казийски, Тодор Алексиев, Теодор Тодоров, Христо Цветанов – Владислав Иванов-либеро
Старши-треньор: РАДОСТИН СТОЙЧЕВ

 

 

ЯПОНИЯ: Дайсуке Усами, Такааки Томимацу, Кота Ямамура, Кунихиро Шимицу, Юсуке Ишиджима, Ю Кошикава – Осаму Танабе-либеро
Старши-треньор: Тацуя Уета

/КРОСС/

Bookmark/Favorites Svejo Google Bookmarks Delicious StumbleUpon Facebook Сподели

Публикувана на 06/04/11 17:30 http://radiomilena.com/news/?p=12668
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване