06/05/11 16:31
(http://www.klassa.bg/)

Лотар Матеус пожела да остане начело на България

Селекционерът на България Лотар Матеус обяви твърдото си намерение не само да доведе докрай европейските квалификации, но и да остане на поста си за следващите. Бившият капитан на Бундестима направи това малко след мача в Подгорица срещу Черна гора, където „лъвовете“ завършиха 1:1. Така на практика тимът ни напълно загуби шансове дори за бараж за участие на шампионата в Полша и Украйна
"Не съм доволен от резултата, а изобщо не съм доволен от играта през първото полувреме. Българският национален отбор игра тогава, както отпреди да стана национален селекционер. Всичко, което тренирахме, го бяхме забравили. Повиших глас на почивката и поздравявам отбора за представянето през втората част - особено след гола на Черна гора. Не само изравнихме, но можехме да победим. Като цяло резултатът е логичен. При всички положения шансовете ни за класиране на европейското не са големи“, не губи надежда Матеус въпреки голямото изоставане в точковия актив и предстоящите мачове. „Искам да отбележа, че можехме да вкараме и втори гол. Предварително бях решил да играем без истинска деветка. Разполагаме с футболисти, които могат да изпълнят тази система. Но и разполагахме с футболисти, които не играха със страст и желание за страната си. Не изпълняваха и не играха концентрирано. Знам им имената, но няма да ги съобщя. Ще им го кажа на тях и най-вероятно няма да ги викам. По-добре да си останат вкъщи и да си играят с децата и жената, вместо да си губят времето тук", заяви бесният Матеус.
Президентът на БФС Борислав Михайлов коментира на летище София при завръщането от Подгорица, че тимът ни има играчи с потенциал, но като цяло липсва класа. Бившият вратар каза още, че е доволен от представянето на германската легенда Лотар Матеус като селекционер на България. "Първото полувреме Черна гора бяха по-добри, второто беше за нас. И те можеха да спечелят мача, и ние. На този стадион се играе много трудно, за първи път в тези квалификации им се вкарва гол на черногорците, имахме и други положения, но не ни достигна концентрация на моменти, а също и класа. Всички знаем с какво разполагаме, но аз съм доволен от старанието на момчетата. В този мач футболистите показаха манталитет и това на мен лично ми хареса. Отговориха на борбата, на битката, смятам, че се представиха добре. Според мен черногорците са сто процента втори, ние ще играем до края, за да печелим точки", сподели Михайлов.
По повод намерението на селекционера да остане на поста си Михайлов коментира, че това ще се обсъжда след лятната почивка. „Аз лично съм доволен от Матеус. Трябва да сме реалисти. Отборът има млади играчи, добри играчи, но няма класа. Класата ще се появи с времето. Нещата не стават от днес за утре, футболистите се изграждат в клубовете, а не в националния отбор", каза още Михайлов.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване