06/08/11 16:54
(http://radiomilena.com/)

Д-р Милева: Oчакваме новата наредба, която всички съдебни лекари очакват

Изплащането на възнагражденията на съдебните медици и възможностите за промяна на член 99 а от Закона за лечебните заведения и Наредба №23, довели до въпросното забавяне, бяха основните теми на работна среща с представители на МВР, Министерството на здравеопазването, Министерството на правосъдието, Висшия съдебен съвет и специалисти по съдебна медицина.
В срещата участва и депутатът от ПП ГЕРБ и член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред д-р Галина Милева, чиято бе и идеята за създаване на работната група. Милева е дългогодишен съдебен лекар и е един от най-известните специалисти по патоанатомия в страната.
„По време на срещата стана ясно, че очакванията са новата наредба да бъде готова не до 3 месеца, както е предвидено по закон, а в края на юни или най-късно в началото на юни”, коментира д-р Милева. Преди около месец съдебни лекари от Варна спряха работа затова, че не са получавали възнагражденията си от повече от няколко месеца.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Публикувана на 06/08/11 16:54 http://radiomilena.com/news/?p=12772
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване