11/24/11 12:20
(http://radiomilena.com/)

Д-р Галина Милева: Ще работим за усъвършенстване на правилата за работа на агентите под прикритие

„Ще работим в посока законодателни промени, които да усъвършенстват правилата за работа на агентите под прикритие”, заяви народният представител от ГЕРБ д-р Галина Милева по време на конференция в парламента с мото: Специални методи за борба с организираната престъпност: Агенти под прикритие. Форумът беше организиран от фондация „Риск монитор” и Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред към НС, чийто член е д-р Милева.

По време на срещата стана ясно, че за страната ни моделът е сравнително нов, тъй като е бил въведен с новия НПК през 2005 г. Българското звено в ГДБОП, където се подготвят такива служители, се е учило от специалните полицейски структури на Бавария.

„Една от законодателните промени, за която настояват представители на различни институции е да се удължи времето, през което агентите имат право да работят под прикритие. В момента у нас това се прави от 2 до 6 месеца, в други държави и до 2 години”, коментира Галина Милева.

По време на форума стана ясно, че само за тази година в 20 случая служители под прикритие са свидетелствали пред съда. „На практика това означава, че доказателствата, които са събрали са се превърнали в досъдебни производства”, каза д-р Милева.

 

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване