06/12/11 19:30
(http://radiomilena.com/)

Приключи пленерът „Светът е море” Поморие 2011

Завърши осмото издание на международния пленер „Светът е море” -Поморие 2011.  Изложбата, подредена в ОДК-Поморие съдържа 30  картини, преобладават живописни платна, има 2 графики и 1 скулптура, изработена от  Красимир Ангелов-Макраса.  На закриването на пленера изкуствоведът Георги Райков представи  художниците и техните уникални творби, реализирани в дните от 5 до 12 юни 2011 в черноморския град. В VІІІ-ия пленер „Светът е море” участие взеха 15 творци от България, Германия и Беларус В тазгодишното издание твориха  Соня Рускон-Германия, Владимир Новак- Минск, Беларус, Димитър Трендафиов, Никола Русев,  Васил Василев-София, Тихомир Витков, Красимир Ангелов-Макраса -Ловеч, Миньо Бонев –Габрово, Васил Стойков, Цани Василев-В.Търново,Живко Иванов- Бургас, Радко Моморзов- Варна и трима художника от Поморие- Милчо Талев, Костадин Панайотов и Христо Георгиев.
Художниците благодариха на организаторите от  Община Поморие за предоставената възможност да присъстват на пленера, който е един от най-популярните арт форуми в света. Чрез участието си в него българските художници защитават високата позиция, на която се намира българската култура.
Събитието бе уважено от кмета на община Поморие инж. Петър Златанов, общинските съветници Стефка Ангелова и Катя Христофорова, директора на Дирекция „Образование, култура и вероизповедание” Живко Иванов, както и много жители и гости на града, дошли да видят  уникалните картини, в които са претворени природните забележителности  на Поморие  чрез великото изобразително изкуство. Цветя от името на Общинския съвет поднесе Светла Проданова, координатор на културното събитие с пожеланието да се разшири  и да стане още по-голямо международното участие на пленера, който традиционно се провежда на поморийския бряг.

 

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Публикувана на 06/12/11 19:30 http://radiomilena.com/news/?p=12913
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване