06/13/11 18:13
(http://www.klassa.bg/)

Еврото достигна ново дъно срещу франка

Еврото достигна до ново дъно срещу швейцарския франк, след като се увеличиха притесненията, че европейските лидери няма да се споразумеят по плана за спасяването на Гърция, съобщи „Блумбърг“. Жан-Клод Трише, президент на Европейската централна банка, и германският финансов министър Волфганг Шойбле са в противоречие дали частните държатели на гръцки облигации трябва да бъдат принудени да понесат загуби, за да се отпусне вторият спасителен план. Доларът отстъпи пред повечето конкурентни валути, преди очаквания доклад през тази седмица да покаже, че продажбите на дребно са намалели в САЩ през май. Новозеландският долар пък понижи стойността си, след като вторият по големина град в страната беше разтресен от вторични трусове на земетресението през февруари.
Търгуваме предимно с продължителни притеснения заради проблемите в Гърция, коментира Борис Шлосбърг, директор проучвания в GFT Forex, Ню Йорк. Единната валута отслабна с 0.8% до рекордните 1.20043 франка, като преди се търгуваше за 1.20320. Еврото пропадна и с около 0.3% до 1.43 долара, най-ниското ниво в рамките на деня след 31 май, като преди се разменяше за 1.4365 долара. Индексът на долара, който отразява нивото му срещу шестте най-търгувани конкурентни валути, се е понижил с 0.1% до 74.722. Йената отстъпи с 0.1% до 80.42 за долар, след като по-рано достигна до 80.69, най-ниското ниво след трети юни. Новозеландската валута спадна с 1.1% до 81.22 цента, като преди се разменяше за 81.15 цента. Някои експерти очакват доларите от островната страна да достигнат ниво под 80 щатски цента през тази седмица.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване