06/13/11 18:20
(http://www.klassa.bg/)

Италианци наливат над 11 млн. лв. в завод за градинска мебел у нас

Италианска компания ще инвестира над 11 млн. лв. в завод за градинска мебел в гр. Ловеч, съобщиха от общинската администрация, предаде БТА. Първата копка на обекта е вече факт. Заводът ще бъде изграден на площ от 16 декара в Северната индустриална зона на града. Строителството ще се извърши на три етапа. През първия ще бъдат завършени около 3 хил. кв. м производствени халета, през втория етап ще бъдат изградени останалите, а през последния ще се формират и складови помещения.
Преди да вземе решение, италианската компания е проучила териториите на съседните държави. Изборът им се е насочил към България заради стабилната финансова политика, която страната ни провежда. Като регион за развиване на подобен вид дейност, Ловеч е бил предпочетен заради традициите в производството на мебели. Чрез новата инвестиция ще се разкрият 140 работни места в района. Очаква се производственият процес в завода да започне до 3 месеца.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване